Tots els municipis de Mallorca han iniciat l’adaptació al Pla Territorial

Més de la meitat dels municipis de Mallorca ja reben ajuts del Consell de Mallorca per adaptar-se al Pla Territorial.

cim070109.jpgLa consellera de Territori, M. Lluïsa Dubon i el conseller de Cooperació Local, Miquel Roselló, han explicat les darreres dades recollides pel Consell de Mallorca sobre la situació dels municipis en relació als treballs d’adaptació al Pla Territorial. Aquestes dades indiquen que tots els municipis de Mallorca han iniciat, en major o menor mesura, els treballs per adaptar el seu planejament al Pla Territorial de Mallorca.

Tal i com ha explicat el director insular d’Ordenació del Territori, Jaume Mateu en 28 casos ja s’ha produït algun tràmit administratiu per avançar en aquesta adaptació, mentre que a la resta de municipis, almenys s’han iniciat els treballs tècnics preparatoris ja que molts d’ells s’han acollit al programa d’ajuts econòmics dissenyat pel Consell de Mallorca. De fet, entre els municipis que no han superat encara cap tràmit, la major part (17) s’han acollit al programa d’ajudes del Consell.

Pel que fa als municipis amb tràmits aprovats, si bé encara només un municipi (Alcúdia) s’ha adaptat completament al Pla Territorial, en quatre casos més el procés es troba en fase d’aprovació provisional per part de l’ajuntament (Campos, Calvià, Felanitx i Santa Margalida), i en 18 casos més es troba en fase d’aprovació inicial. Un total de 5 municipis compten amb un document d’avanç (previ a l’aprovació inicial) aprovat.

En quan als ajuts establerts pel Consell, un total de 30 municipis han rebut, durant l’any 2008, ajuts econòmics d’un milió i mig per avançar en els treballs d’adaptació del seu planejament al Pla Territorial de Mallorca. D’aquests 30, 13 es corresponen a municipis de menys de 5.000 habitants que signaren un conveni amb el Consell a través del qual es posa a la seva disposició un equip tècnic per dur a terme els treballs d’adaptació; mentre que la resta, 17 municipis han rebut subvencions específiques de 450.000 euros durant l’any 2008 convocades pel Departament de Cooperació Local. En aquest sentit el conseller de Cooperació Local, Miquel Roselló, ha explicat que els municipis més petits han estat els que més ajudes han rebut i ha anunciat que al mes de maig-juny s’obriran més linees d’ajudes.

Per la seva banda la consellera de Territori, M.Lluïsa Dubon, ha assenyalat que el percentatge d’adaptació és molt elevat i que s’està en la linea correcta perquè els municipis de Mallorca tinguin el seu planejament adaptat al Pla Territori. És una labor profunda i complicada, ha apuntat Dubon, però necessària sobretot pels municipis petits que necessitaven aquesta ajuda del Consell. La consellera de Territori ha aclarit que la modificació puntual del Pla Territorial de Mallorca no afectarà a les adaptacions realitzades.

Des del Consell de Mallorca es pretén avançar a través de més suport als municipis, en l’adaptació dels planejaments al Pla Territorial, de manera que es preveuen nous ajuts de cara a l’any 2009.

 

Share This