Joves d’Esquerra Unida,el Dia Mundial sense cotxes

i la recuperació dels espais públics

 

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial sense cotxes, Joves d’Esquerra Unida de Palma demana la recuperació dels espais públics ocupats massivament pels cotxes.

La majoria de ciutadans i ciutadanes de Palma no troben estrany veure un cotxe estacionat a la vorera, invadint l’espai que actualment la ciutat ens atorga als vianants. Avui doncs, és un dia de justícia, un dia en el que ens apoderam d’alguna cosa que originalment va ser de les persones i que em de començar a recuperar.

Actualment tenim una ciutat que gira en torn al cotxe. El cotxe ens ha anat fent perdre els carrers i els espais públics. Avui dia els carrers s’han convertit en simples espais de trànsit, inclòs el disseny dels espais públics inicialment destinats a la gent com les places o parcs, són cada cop més inhòspits i es converteixen també en espais de passada.

Joves d’EU Palma considera que ja és hora de començar a recuperar l’espai públic, que aquest sigui destinat a la ciutadania, on la gent pugui gaudir, passejar, relacionar-se… És el moment de repensar la presència de les persones a l’espai públic.

Des de Joves d’EU de Palma, encoratja a l’actual govern progressista a fer una passa decidida cap al fet de retornar la ciutat a la ciutadania. Per això, reclamam algunes mesures claus per aconseguir-ho:

La implementació d’un pla de mobilitat on el cotxe no sigui el centre de les polítiques de mobilitat com fins ara, i ho siguin les persones, és fonamental per fer compatible la necessitat de desplaçament de la ciutadania amb la qualitat de vida dins la ciutat.

Els experts en mobilitat plantegen la necessitat d’alliberar els nuclis urbans, en especial els centres, del transport privat. Una de les claus està en dificultar els accessos amb vehicle privat posant a l’abast de la ciutadania un transport públic que cobreixi amb escreix les necessitats que genera. A més de reduir tant com sigui possible la dependència del vehicle privat en els desplaçaments dins la ciutat; és a dir, que la ciutadania no necessiti el cotxe per moure’s amb comoditat i rapidesa per dins Palma.

Això passaria per assolir els següents deu objectius:

 

  1. Alliberar el centre del trànsit rodat i reduir-lo a l’accés dels residents. Reduir considerablement el nombre de vehicles que circulin a l’interior de la ciutat, retornant així als ciutadans l’ús de l’espai urbà que ara està copat pels vehicles.

  2. Creació d’aparcaments dissuasoris al costat de la Via de Cintura i a les principals vies d’accés a Palma, connectats amb les línies de l’EMT actuals i amb altres de nova creació, ràpides (llançadores), que facilitin la penetració dins la ciutat des de l’exterior en transport públic. Lligar el bitllet del Pàrquing amb el del bus amb una tarifa única, de manera que el aparcament sigui gratuït.

  3. Prioritzar el transport públic en l ‘ordenació de la circulació incrementant el nombre de carrils- bus sempre que sigui tècnicament possible per tal de millorar i garantir el compliment de les freqüències i posant esment en la seva vigilància perquè siguin respectats.

  4. Reducció de tarifes. Per als usuaris de la targeta ciutadana s’ha de fixar en 0,90 € la despesa màxima diària. És a dir, que, a partir d’aquesta quantitat, tots els viatges que es facin han de ser gratuïts. De la mateixa manera fixarem en 18 € la despesa màxima mensual. Així s’assegura un preu molt assequible per aquells usuaris que utilitzin diàriament el transport públic.

  5. Ampliar les rutes del bus nocturn els caps de setmana.

  6. Adaptar la xarxa viària urbana per tal que la bicicleta pugui ser un mitjà de transport alternatiu.

  7. Promoure la creació d’aparcaments segurs per a bicicletes, als espais comuns, en els edificis de nova construcció. Especialment a tot la xarxa d’aparcaments públics (SMAP) habilitar aparcaments gratuïts per a bicicletes.

  8. Eixamplament de les voravies amb reordenació del mobiliari urbà que les ocupa i que impedeix el trànsit normal de vianants, sobretot dels usuaris de cadires de rodes i de cadiretes d’infants.

  9. Augment d’espais peatonitzats al centre i als eixos cívics.

  10. Regulació semafòrica que permeti el pas de vianants de manera tranquil·la i segura, especialment de les persones majors o amb mobilitat reduïda (revisar especialment tots els semàfors de les Avingudes i vies principals).

 

Per finalitzar, dir que des de Joves d’Esquerra Unida ens volem sumar a totes les iniciatives destinades a la defensa d’un model de mobilitat sostenible com ara la bicicletada organitzada per Massa Critica avui a les 19:30h a la Plaça Espanya.

Share This