El BLOC proposa que inspecció tributària investigui els increments patrimonials dels alts càrrecs dels darrers 10 anys

Biel Barceló i Miquel Àngel Llauger afirmen que «l’objectiu no és fer cap cacera de bruixes, sinó que les ovelles negres que hi ha siguin detectades»

Els portaveus del grup parlamentari del BLOC per Mallorca i PSM-Verds, Biel Barceló i Miquel Àngel Llauger, han enviat avui una carta al delegat de l’Agència Tributària de les Illes Balears, Raúl Burillo, en la qual li proposen que el servei d’inspecció tributària investigui «els increments patrimonials d’aquelles persones que han ostentat alts càrrecs de les Administracions Públiques de les Illes Balears (amb rang de directors generals o insulars, consellers, presidents, gerents d’empreses públiques i directors generals d’ens públics, així com batles i batlesses de municipis de més de 10.000 habitants) al llarg dels darrers 10 anys, i que posi en coneixement de la Fiscalia anticorrupció totes les irregularitats que s’hi puguin detectar».

Els dirigents del BLOC, que han valorat positivament l’actuació duta a terme fins ara per part d’inspecció tributària, consideren que la mesura aconseguiria una major transparència en la gestió pública, i l’han justificat en l’augment «preocupant» d’investigacions judicials sobre casos de presumpta corrupció política esdevinguts al llarg de la passada legislatura. En aquest sentit, Miquel Àngel Llauger ha assegurat que «s’està demostrant que el Govern Matas va ser un campi qui pugui, en el qual va haver una confusió entre interessos públics i privats i una sensació d’impunitat generalitzada. Ara el moment és diferent i el Govern és diferent, però l’alarma social generada pels darrers casos de corrupció destapats demana respostes i actuacions concretes».
Biel Barceló ha explicat que la proposta d’investigar els increments patrimonials «excessius i injustificats» dels alts càrrecs es fa extensiva als darrers 10 anys «perquè ningú no ens pugui acusar d’anar contra una administració determinada. L’objectiu no és fer cap cacera de bruixes, sinó que les ovelles negres que hi ha siguin detectades». Barceló ha explicat que traslladaran la proposta a la resta de forces polítiques del Pacte, i també a l’oposició, per tal d’aconseguir un pronunciament del Parlament en el mateix sentit.
Els portaveus del BLOC han recordat que els candidats de la coalició ja van fer públiques les seves declaracions patrimonials durant la campanya electoral de 2007, com a mesura de transparència, amb el compromís de donar-les a conèixer novament al final de la legislatura.
Share This