EU reclama un paper actiu davant el conflicte laboral i proposa la creació d´una empresa pública d´aviació civil.

Des d´EU consideren que la proposta de Pla de Viabilitat presentat per la direcció de l´empresa Spanair ahir, que contempla l´acomiadament d´uns 250 treballadors i treballadores a Palma, “l´única viabilitat que cerca és la del màxim benefici de la companyia propietària, a costa dels acomiadaments i en el cas de les Illes Balears, la pèrdua de freqüències aèries pels ciutadans i ciutadanes de les Illes”.

Per a EU, “les institucions no poden restar com a espectadores, i han d´intervenir en una perspectiva de sostenibilitat, i no de suport puntual o d´injecció econòmica ja que, tanmateix, aquest tipus de solucions parcials només serveixen per al curt termini”. Des d´EU no ha agradat la postura de la Consellera de Treball, Margarita Nájera, qui “ha tengut una actitud passiva, gairebé de suport als acomiadaments”.

El coordinador d´EU, David Abril, ha proposat que el Govern de les Illes Balears intervengui de manera directa a les negociacions, amb l´objectiu d´aprofitar la crisi generada per Spanair per crear una empresa pública d´aviació civil, amb les següents característiques:

– Implicació directa de les Conselleries de Treball i Formació, Indústria i Mobilitat, mitjançant de manera immediata un estudi i un pla de viabilitat de la nova empresa pública. El Govern Balear ha de ser el titular de l´empresa pública d´aviació civil des les Illes Balears.

Incorporar a la plantilla de la nova companyia els treballadors i treballadores que poden quedar al carrer arran del pla de viabilitat de Spanair, i ampliar-ne la plantilla del nou ens públic (es crearien nous llocs de feina estables en temps de crisi).

Assegurar (des de la titularitat pública de l´empresa que prestarà el servei) el caràcter de servei públic dels vols interinsulars, amb freqüències suficients, ampliant-lo en diferents fases a Madrid i Barcelona i a la resta de ciutats importants espanyoles.

Reinversió dels beneficis de la companyia en forma de descomptes efectius per a les persones residents a les Illes Balears (independentment de la seva procedència) d´un 50% del preu del billet, sense haver d´esperar les almoines del Ministeri de Foment.

Segons el coordinador d´EU, “avui en dia la viabilitat d´una empresa d´aquestes característiques està més que garantida, sobretot amb la dependència que tenim les ciutadanes i ciutadans de les Illes Balears a l´hora d´haver de desplaçar-nos”.

A més, apunta Abril, “disposar d´una empresa d´aquestes característiques ens alliberaria dels pactes entre les empreses privades que en la pràctica, anul·len els descomptes per a residents amb les pujades de preus pactades”.

Share This