<<Esquerra Unida Illes Balears amb la causa Palestina

 

ESQUERRA UNIDA:

STOP AL GENOCIDI DEL POBLE PALESTÍ 

Esquerra Unida recolza activament totes les accions es desenvolupin a la nostra illa en suport del Poble Palestí i  i convidam a tota la població a sumar-se al clam mundial perquè aturi immediatament l’agressió d’Israel.

 

En aquesta fotografia: Eberhard Grosske, Emylse Mas Coordinadora d’EU Palma, Alejandro Aparicio Coordinador de Joves EUIB, Xavi Galán Coordinador de Joves Palma i Àlex Charles Organització Palma entre d’altres encapsalant la pancarta d’EU.

En aquesta fotografia: David Abril Coordinador d’Esquerra Unida Mallorca encapsalant la mobilització amb  altres membres de la Plataforma de Solidaritat Palestina.

Texte del manifest d’EU repartit a la mobilització d’ahir.

Davant l’agressió per part d’Israel a la franja de Gaza, EU denuncia aquest atac indiscriminat que ha deixat ja més de 700 morts, la majoria d’ells població civil.

Per aquest motiu volem manifestar  i exigir el següent :   

  1. Que el President del Govern Central, J. L. Rodriguez Zapatero cridi a consultes a l’ambaixador espanyol a Israel.
  2. Que impulsi en el Consell de Ministres de la Unió Europea la suspensió cautelar de l’Acord d’Associació amb Israel.
  3. Que defensi en el sí de les Nacions Unides mesures enèrgiques i contundents en defensa del Poble Palestí i de condemna expressa de l’agressió de Israel.
  4. Que es garanteixi la seguretat de tots els integrants de les entitats i cooperants que estan treballant de forma voluntària sobre el terreny en missions humanitàries o defensant activament els drets del poble palestí, i entre els quals s’hi troben ciutadans espanyols.
  5. Denunciam igualment la impunitat permanent de l’Estat de Israel en les violacions sistemàtiques dels drets humans al Poble Palestí, violacions al Dret Internacional en relació als Estats veïns com Síria o Líban, i en les convencions i pactes internacionals del quals Israel és  membre. 
  6. Des d’Esquerra Unida fem  responsable directe d’aquesta impunitat criminal de Israel a la Unió Europea, al Consell i Alt Comissionat per a la Pau i Seguretat, per no posar en marxa els mecanismes prevists en l’Acord d’Associació UE – Israel, que condiciona l’aplicació o suspensió de l’Acord en cas que no es respectin els drets humans. 
  7. Així mateix, deploram la reacció del Portaveu de la Casa Blanca justificant l’actuació israeliana, i esperam que el nou President dels EE.UU. prengui una posició clara i contundent respecte del compliment de la legalitat internacional, en la superació del conflicte i la creació d’un Estat Palestí.

 Avui més que mai tots ens sentim palestins davant del genocidi que s’està produint sobre la població palestina de Gaza. Mentre aquí començam un nou any, a Gaza  la vida s’està acabant per a moltes persones innocents.

CONTINUARÀ……….

Share This