<Internacional: Comunicat de premsa d’Esquerra Unida

 

 

ESQUERRA UNIDA VOL MANIFESTAR EL SEU SUPORT A LA CONCENTRACIÓ CIUTADANA EN DEFENSA DEL POBLE PALESTÍ I CONTRA EL GENOCIDI DEL GOVERN ISRAELIÀ

 

Esquerra Unida donarà recolzament a quantes accions es desenvolupin a la nostra illa en suport del Poble Palestí i  i convidam a tota la població a sumar-se a l’acte que tindrà lloc avui divendres 2 de gener, a les 19’00h a la Pl Espanya a Palma.

 

 

Esquerra Unida vol manifestar el seu suport a la concentració que diferents col·lectius ciutadans han convocat per avui en defensa del Poble Palestí  i contra el genocidi que el Govern Israelià està cometent aquests dies a Gaza i en la que s’està massacrant a la població civil (fillets, dones i homes, ancians, …).

Davant l’augment de la intensitat de l’agressió israeliana,Esquerra Unida vol reiterar, una vegada més el seu rebuig i denúncia de l’atac indiscriminat que s’està produint sobre el territori de Gaza.  Per aquest motiu volem manifestar  i exigir el següent : 

 

1. Que el President del Govern Central, J. L. Rodriguez Zapatero cridi a consultes a l’ambaixador espanyol a Israel.

 2. Que impulsi en el Consell de Ministres de la Unió Europea la suspensió cautelar de l’Acord d’Associació amb Israel.  3. Que defensi en el sí de les Nacions Unides mesures enèrgiques i contundents en defensa del Poble Palestí i de condemna expressa de l’agressió de Israel.  4.Que es garanteixi la seguretat de tots els integrants de les entitats i cooperants que estan treballant de forma voluntària sobre el terreny en missions humanitàries o defensant activament els drets del poble palestí, i entre els quals s’hi troben ciutadans espanyols. 5. Denunciam igualment la impunitat permanent de l’Estat de Israel en les violacions sistemàtiques dels drets humans al Poble Palestí, violacions al Dret Internacional en relació als Estats veïns com Síria o Líban, i en les convencions i pactes internacionals del que Israel és  membre. 

6.   Des d’Esquerra Unida fem  responsable directe d’aquesta impunitat criminal de Israel a la Unió Europea, al Consell i Alt Comissionat per a la Pau i Seguretat, per no posar en marxa els mecanismes prevists en l’Acord d’Associació UE – Israel, que condiciona l’aplicació o suspensió de l’Acord en cas que no es respectin els drets humans. 

7. Així mateix, deploram la reacció del Portaveu de la Casa Blanca justificant l’actuació israeliana, i esperam que el nou President dels EE.UU. prengui una posició clara i contundent respecte del compliment de la legalitat internacional, en la superació del conflicte i la creació d’un Estat Palestí.

Esquerra Unida donarà recolzament a quantes accions es desenvolupin a la nostra illa en suport del Poble Palestí i contra l’Estat criminal d’Israel, i convidam a tota la població a sumar-se a l’acte que tindrà lloc avui divendres 2 de gener a la Pl Espanya a Palma, Mallorca i també a Pl. Colon de Maó, Menorca a partir de les 19 h. reclamant l’aturada immediata de l’agressió.

Avui més que mai tots ens sentim palestins davant del genocidi que s’està produint sobre la població palestina de Gaza. Mentre aquí començam un nou any, a Gaza  la vida s’està acabant per a cents de persones innocents.

Share This