ESQUERRA UNIDA-ELS VERDS DEFENSA LA COGESTIÓ DE L´AEROPORT AMB CARÀCTER EXCLUSSIVAMENT PÚBLIC

Proposen dedicar els recursos de la cogestió a mesures ambientals que compensin la forta petjada ecològica de Mallorca
Davant el debat que s’està produint arrel de la proposta de l’executiu del Govern Espanyol, des d’EU-EV considerem que de cap manera es pot introduir la possibilitat de la privatització total o parcial de la gestió aeroportuària, tal i com defensen altres partits (UM, per exemple).
La participació en la gestió hauria de ser assumida per part del Govern, Consell de Mallorca i Ajuntament de Palma. Defensam i exigim per tant, el caràcter públic de les infraestructures aeroportuàries, ja que el tret diferencial que suposa la nostra realitat interinsular insisteix en la necessitat del seu caràcter públic. A més, la lluita de les empreses aeronàutiques pel màxim benefici a costa de la qualitat del servei, que aquestes setmanes està deixant a milers de passatgers a terra arreu de l´Estat, amb pràctiques com l´overbooking, és la demostració que no s´ha de deixar la gestió en mans de gent amb pocs escrúpols.
A més, proposam que els recursos obtinguts per la cogestió de l’aeroport s´inverteixin en polítiques públiques ambientals i de protecció del territori per pal·liar la petjada ecològica a la qual hi contribueix la infraestructura aeroportuària (recordem que amb l´actual població flotant, més els recursos i l´energia que consumim, i els residus que generam, fan falta més de cinc illes com Mallorca perquè el model sigui sostenible).
De fet, des d´EU-EV no veuríem malament, sobretot en temps de crisi, la implantació de mesures de fiscalitat ecològica addicionals, en el marc d´aquesta cogestió, com ara 1 euro per passatger (ben igual que amb el Metro de Madrid a l´aeroport, però amb un sentit ben diferent), que es destinassin a polítiques socials i ambientals.
Share This