Insten la conferència episcopal espanyola a reprendre públicament el PP per les seves propostes contra les famílies immigrants

Esquerra Unida-Els Verds considera que la proposta del candidat del PP Mariano Rajoy, d´obligar els immigrants a signar un “contracte d´integració” són una manera claríssima, carregada de tints xenòfobs, de culpabilitzar la immigració dels mals del país. 

Per a EU-EV, la integració és cosa de dues parts, els immigrants no són els únics responsables de la convivència. Les persones immigrants han de tenir els mateixos drets i deures que qualsevol altra persona, i així seria si no fos perquè les polítiques migratòries, la Llei d´estrangeria i els interessos econòmics per mantenir grans bosses d´economia submergida fan que molta d´aquesta gent estigui privada de drets fonamentals i sigui fruit d´abús laboral. 

Cal recordar al Sr. Rajoy, a més, que els immigrants que delinqueixen són una minoria normalment organitzada que no solen arribar en patera, i que a Espanya augmenten any rera any els delictes contra la població immigrada, tant per abusos en matèria laboral i de contractació, com per atacs i agressions físiques i verbals de caràcter racista i xenòfob, que també s´haurien de perseguir. 

Finalment, des d´EU-EV han qualificat de “profundament hipòcrita i cruel la proposta de limitar el dret a la reagrupació familiar, una de les principals eines d´integració”, i insten la conferència episcopal espanyola a “demanar als seus fidels que no votin el PP pels atacs d´aquesta força política a la família, en aquest cas de les capes més desafavorides”.

Share This