En relació a les novetats del cas Andratx, la coalició d´esquerra verda demana un aclariment públic de Jaume Matas i José M. Rodríguez

Davant l´evolució dels esdeveniments entorn a l´anomenat cas Andratx, des d´EU-EV consideram que les gravacions que s´han fet públiques i que impliquen els màxims responsables del PP a nivell de Balears a la trama de corrupció i sobretot, de protecció i encobriment de l´exbatle d´Andratx Eugenio Hidalgo, han de menester un aclariment públic per part de Jaume Matas, expresident del Govern, i José M. Rodríguez, secretari general del PP de Balears. 

Per a EU-EV, “és indignant que a pesar d´haver més de cinquanta causes obertes, i de noves evidències com aquestes, des del PP s´entestin a defensar l´exbatle d´Andratx”. 

Des d´EU-EV creiem que casos de corrupció, sobretot urbanística, requereixen d´una actuació sistemàtica i especialitzada per part de la Justícia, amb equips tècnics i jurídics especialitzats en la matèria, així com de mesures de càstig exemplars, que hauria de recollir una Llei Anticorrupció aprovada a les corts espanyoles. 

No obstant, lluitar contra la lacra de la corrupció de manera efectiva no serà possible si les transferències en matèria de justícia de l´Estat a la CAIB no tenen en compte l´especial situació de les Illes Balears, que ara mateix pateixen una vaga de treballadors i treballadores públiques de justícia per la saturació dels serveis i la manca de mitjans tècnics i sobretot humans.

Share This