ImageEU REBUTJA LA DIRECTIVA EUROPEA SOBRE TEMPS DE TREBALL

Considera del tot insuficient l´abstenció del Ministre de Treball espanyol

Des d´EU han qualificat de “vergonyosa i sense precedents” l´aprovació ahir vespre sense cap vot en contra de l´ampliació de la jornada laboral, de 48 a 65 hores com a màxim, per part del Consell de Ministres de Treball de la Unió Europea, amb l´abstenció del Ministre espanyol, que des d´EU valoren del tot insuficient: “Com s´explica que el Ministre Corbacho declari que la Directiva suposa un retrocés, i llavors s´abstengui en la votació??”.

 

Per a Esquerra Unida, amb mesures com aquesta la Unió Europea ha fet una passa enrera de més d´un segle, cal recordar que la jornada laboral de 40 hores setmanals es va aconseguir amb moltes lluites, reivindicacions i fins i tot vides humanes . Per això, consideren la mesura “un atac a l´Europa social, als drets de treballadores i treballadors, i a la memòria de les generacions que ens han precedit i aconseguiren els drets dels quals podem gaudir avui”.

La Directiva sobre temps de treball, segons EU, “va contra els plans d´igualtat i la conciliació de la vida laboral i familiar, la seguretat laboral (quina seguretat pot haver amb jornades interminables?) i en definitiva, contra el dret a una vida digna, perquè anuncia un projecte d´Europa on viurem per treballar, enlloc de treballar per viure”, ha afirmat el coordinador d´EU, David Abril.

La mesura aprovada ahir “complementa la Directiva Bolkestein de liberalització de serveis, ja que crea una norma que empara el fet que es puguin contractar serveis entre països de la UE sense haver de respectar les normes del país”.

Des d´EU han anunciat que elaboraran un calendari de reunions amb organitzacions sindicals i moviments socials “per respondre col·lectivament a una mesura que ens acabarà afectant a la vida de tots i cadascú de nosaltres”.
 

Share This