comunicat de premsa                           Palma, 10 de desembre de 2009 

EU RECOLZA LA VAGA DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES D’IB3 QUE COMENÇA AVUI

 

 Davant la vaga convocada per les treballadores i treballadors d´IB3 contractats a Salom i SBT, des d´Esquerra Unida volem assenyalar el següent:

 

Recolzam la vaga i compartim les demandes dels treballadors i treballadores de la ràdio-televisió pública de les Illes Balears, en el sentit que les darreres licitacions i subcontractacions dels serveis informatius i els serveis tècnics no sols afecten les ja precàries condicions laborals dels professionals de SBT, Salom i altres empreses subcontractades, sinó que ens fa més enfora de la possibilitat d´un altre model de ràdio-televisió per a la nostra Comunitat Autònoma basat en el caràcter de servei públic i de qualitat.

  Creiem que el Govern, mitjançant la Conselleria de Treball, té l´obligació de tutelar la subrogació dels contractes laborals fruit de les darreres licitacions i adjudicacions de contractes per als serveis informatius i serveis tècnics. Per responsabilitat pública, no es pot tol·lerar que les condicions laborals dels treballadors i treballadores d´una entitat depenent de la Comunitat Autònoma siguin les pitjors de la pitjor de les empreses privades.

Denunciam la persecució sindical practicada pels actuals responsables, tant a la televisió com especialment a la ràdio, on fins i tot han arribat a l´extrem de fer d´espies de les assemblees de treballadors i treballadores. Per a EU, aquests responsables no haurien de continuar ni un minut més al capdavant de l´ens públic de ràdio-televisió de les Illes Balears.

 

Ens refermam en la idea que cal un debat social ample sobre el model àudio-visual públic a les Illes Balears, ja que aquesta no ha de ser una  responsabilitat exclussiva ni de cap partit polític, ni del conjunt d´aquests; sinó que cal un consens ample sobre allò que s´entén per una ràdio-televisió pública de les Illes amb la participació dels professionals i treballadors/res d´IB3, els sindicats de periodistes, la UIB, i l´aportació de l´experiència d´altres televisions autonòmiques i experiències comunitàries. En aquest sentit, hem proposat en el marc del BlocxMallorca la celebració d´una primera jornada de debat el proper mes de gener.

Des d´EU esperam que les negociacions en curs ens situïn en un horitzó que passi no sols pel redimensionament d´IB3, mal gestionada des de la seva creació per part de l´anterior Govern del PP, sinó per avenços significatius cap a un altre model en la perspectiva que hem assenyalat, des del diàleg social i amb la participació dels treballadors i treballadores.

 

Share This