ImageJoves d’Esquerra Unida apostem pel transport sostenible i ens sumem a la bicicletada i la diada organitzada per Massa Crítica

Amb motiu del Dia Internacional del Medi Ambient, auspiciat pel Programa de Nacions Unides pel Medi Ambient, Joves d’Esquerra Unida celebrarem aquesta diada sumant-nos a la bicicletada i la diada organitzada per Massa Crítica a Ciutat aquest dijous horabaixa.

Aprofitant el lema d’enguany “Deixa l’hàbit! Cap a una economia baixa en carboni” volem reivindicar que és necessària la reducció de producció dels gasos productors de l’efecte hivernacle i del canvi climàtic. Per això apostem decididament per donar al transport públic col·lectiu i l’ús de bicicletes el protagonisme que mereixen a una ciutat moderna i sostenible, que hauria de combatre les emissions en lloc d’afavorir el transport privat i la saturació i posterior congestionament de vehicles a les entrades de Ciutat i al mateix centre.

Ja ha passat un any de govern a l’Ajuntament de Palma i els i les joves de Ciutat encara no ho hem notat en matèria de mobilitat. No hem percebut una millora del servei de l’EMT ni tampoc de la xarxa de carrils bici. Per això, no és d’extranyar que emprem els autobusos de l’EMT com a darrer recurs pels nostres desplaçaments i que ens costi decidir-nos per la bicicleta degut a que circular per molts carrers de Palma és jugar-se la integritat física a cara o creu. La batlessa va anunciar la creació de cinc corredors que conectessin els barris perifèrics amb el centre i no tenim notícies de que el projecte tiri endavant. Esperem no ser víctimes de l’electoralisme i haver de lamentar el no haver pogut gaudir d’aquestes infrastructures fins el darrer any de legislatura.Entenem que apostar decididament per un model de mobilitat sostenible a Palma també ha de significar posar a disposició de la ciutadania una flota de bicicletes públiques i aparcaments per aquestes, d’accés gratuït per tothom que ho demani, igual que es fa a altres ciutats com Còrdoba, o similar al model de l’empresa bicing a Barcelona.Volem recordar que la bicicleta és un mitjà de transport ideal per la nostra ciutat perquè la majoria de trajectes són entre 2 i 5km (entre 5 i 20 minuts en bici) a Palma pràcticament no hi han desnivells, pocs dies a l’any la pluja impideix agafar-la, el seu cost i manteniment és molt econòmic en comparació a un cotxe, és una forma de fer esport i tenir cura de la salut, no consumeix benzina (ajuda a les economies domèstiques) ni produeix gasos perjudicials per la salut humana o pel Medi Ambient, pràcticament no produeix contaminació acústica, ocupa menys espai que els vehicles privats, redueix la congestió de les ciutats i fa que el trànsit sigui més fluit, precisa poc espai per l’estacionament (i és més senzill) i millora la qualitat dels espais públics.

Share This