ESQUERRA UNIDA-ELS VERDS QUALIFIQUEN COM A CÍNIQUES LES DECLARACIONS DE LA CONFERÈNCIA EPISCOPAL ESPANYOLA. Insten Zapatero a no renovar els acords amb el Vaticà

En relació  a les declaracions efectuades ahir pels portaveus de la Conferència Episcopal Espanyola, des d´EU-EV han manifestat que “es tracta d´unes declaracions no sols contràries al diàleg, sinó contradictòries amb una església que ha fet de mediadora amb ETA a governs anteriors, com el d´Aznar”. 

Les declaracions dels bisbes, segons EU-EV, no són diferents a les de qualsevol altre fonamentalisme religiós, i les consideram irrespectuoses fins i tot amb els propis creients de la religió cristiana-catòlica. 

Dins les seves propostes de cara a les Eleccions Generals, EU-EV defensa la llibertat religiosa i la laïcitat, la regulació de l´apostasia (renuncia voluntària de la fe) i la revocació dels acords de l´Estat Espanyol amb el Vaticà, uns acords que “varen legitimar el Règim de Franco i avui dia segueixen legitimant accions com aquesta, on la cúpula de l´església fins i tot s´atreveix a qüestionar la validesa democràtica de les institucions”. 

Aquests acords entre Estats haurien de ser substituïts per un acord marc en termes igualitaris amb altres confessions religioses, entre l´Estat Espanyol, les Comunitats Autònomes i la Conferència Episcopal espayola, que regulàs la col·laboració mútua entre l´Estat i la religió catòlica i la seva estructura en benefici dels ciutadans, com ara en termes d´acció social o de maniment del patrimoni històrico-artístic.

Share This