EU-EV recolza la vaga de tècnics d´Hisenda i proposa més mitjans i recursos per lluitar contra el frau fiscal 

Des d´EU-EV  “en la forma i en el fons” les reivindicacions dels tècnics de l´administració d´Hisenda a Balears, que es concentren avui a Palma en demanda de millores i recursos per a la lluita contra el frau fiscal. 

A Balears ja existeix una delegació especial d´Hisenda per a la lluita contra el frau fiscal, no obstant, tal i com el personal tècnic reivindica avui, aquests mitjans són del tot insuficients, ja que només s´han pogut investigar arreu de l´Estat al voltant del 2% de les empreses sospitoses d´evadir imposts. 

A pesar de les altes taxes d´economia submergida i de frau fiscal, des de Balears només s´està treballant en uns 200 casos, mentre que a comunitats com Galícia aquesta xifra ja arriba al milenar. “No és creïble que el frau fiscal a Balears es xifri en només 300 milions d´euros, en comparació amb Catalunya o Madrid, on el frau sobrepassa els 1.500 milions d´euros anuals”. 

“El frau fiscal creix des de 2004 a  Balears de l´ordre d´un 10% anual, i l´ecomomia submergida es situa entorn al 18% a les nostre Illes”, i això són cents i cents de milions d´euros que es podrien dedicar a mesures socials. “El PP i PSOE parlen de reduir imposts, però poc de combatre el frau fiscal”, en opinió de la candidata, Marisol Ramírez.  

A més, des d´EU-EV proposam al nostre programa les mesures següents per lluitar contra el frau fiscal: 

  • la creació d´un cos especial de Policia fiscal;
  • la creació d´un observatori de control de l´economia submergida;
  • un registre de billets de 500 euros.

 

Això permetria recaptar més de 6000 milions anuals arreu de l´Estat, uns 500 milions d´euros a les Illes Balears, els quals es podrien invertir en polítiques socials, necessàries per al benestar de la majoria de la població de la nostra Comunitat autònoma.

Share This