MANIFEST D’ESQUERRA UNIDA 15 de novembre de 2008

Que no t’enganin…

la seva CRISI que la paguin ells!

Fes sentir la teva veu!

Totes a la Mani 15-N!

 

A pesar dels esforços de les instàncies econòmiques i financeres i de bona part de la classe política per amagar la realitat, avui és més que evident que ens trobam davant una crisi que no té precedents i que fa mesos que els ciutadans i ciutadanes senzills pateixen a les seves butxaques, a la cistella de la compra, en el fet de no arribar a finals de mes.

A més, es tracta d´una crisi excepcional i que per primera vegada és global, és a dir, afecta tot el planeta i especialment les capes més desafavorides, en una triple dimensió: és una crisi econòmico-financera, energètica i alimentària.

Tothom reclama ara que la crisi no l’han de pagar els més dèbils, però les mesures que es promouen des de les més altes instàncies converteixen aquest suposat objectiu en pura retòrica, a la vista dels esdeveniments: ajuts direc-tes per a les grans constructores, o injeccions mil-milio-nàries als bancs valen com a exemple.

Per altra banda, la crisi pot esdevenir una coartada per-fecta per a una nova concentració de capitals i la reducció de costs per part de les grans empreses, així com una excusa ideal per empitjorar les condicions laborals de les treballado-res i els treballadors.

A les Illes Balears també ha arribat la crisi, a pesar de la fortalesa del turisme com a motor econòmic. Les previsions d´augment del nombre d´aturats per a aquest hivern assenyalen que es tanca un cicle històric en el qual la quasi-plena ocupació ha servit com a amortidor de moltes situacions, com els alts índexs de precarietat i temporalitat, o les altes taxes d´inequitat i l’abandó de l´educació obligatòria per part de gairebé la meitat dels joves.

Per tot això, Esquerra Unida  s’avança i proposa un paquet de mesures alternatives davant les receptes majoritàries, amb la voluntat de situar les persones en primer terme.

Començant per una qüestió de sentit comú: exigir als bancs alguna cosa a canvi dels nostres doblers: ajudes directes a les famílies hipotecades, i prèstecs en condicions especials per als jo-ves, les petites empreses i aquells que vulguin accedir a la seva primera vivenda.

Mesures com una política activa d´ocupació (i no basada només en la subvenció a les empreses que contractin aturats), amb la reconversió de les petites empreses de construcció i altres en fallida cap a noves empreses d´economia social i cooperatives. O la creació d´un servei públic de construcció d´habitatges. I l´adquisició dels actius de Futura i Spanair per crear un ens públic d´aviació civil… Es tracta de propostes pragmàtiques, quantificables i sobretot, es tracta de voluntat política i de saber estar a l´altura de les circumstàncies.

Trobaràs les propostes al blog

 http://grupalternativescrisi.blogspot.com/

Encara no coneixes el Grup d’Alternatives a la Crisi?!

Què és el g.a.c.?

El Grup d’Alternatives a la Crisi -g.a.c.- és una iniciativa impulsada inicialment per Esquerra Unida amb l’objectiu fonamental de constituir un espai estable d’accó política i debat per abordar la crisi des de diferents vessants: reivindicació i activisme social, institucional, cultural, lúdico-festiu…

És una convocatòria oberta a tothom, on totes les persones i entitats interessades en el debat d’idees, la generació de propostes, o la producció de pensament alternatiu ESTAU CONVIDADES.

A la primera reunió del g.a.c. cel·lebrada el passat dilluns 11 de novembre decidirem possar en marxa el blog en construcció http://grupalternativescrisi.blogspot.com per, entre d’altres, donar suport a la mobilització convocada pel 15 de novembre, donant-li la màxima difusió. Aquí hi trobareu tota l’actualitat d’aquest col·lectiu.

Per participar activament o formar part del nostre llistat de distribució només heu d’enviar-nos un mail amb les vostres dadesa alternatives.crisi@gmail.com

<<<

dilluns 24 de novembre

a les 19’30 h, al local d’EU

 (c. Sindicat 74, pal 2na)

Share This