<< EU  a les institucions

Trobareu el programa complet fent clic  aquí

L’AJUNTAMENT DE PALMA PRESENTA EL PROGRAMA DE FESTES DE SANT SEBASTIA’09

 

L’Ajuntament de Palma ha organitzat les festes patronals de Sant Sebastià 2009 amb la voluntat de donar resposta al fet que Palma és, ara mateix, la vuitena capital de l’Estat espanyol, el lloc de residència de més de 400.000 persones i la capital d’un àrea metropolitana d’aprop de 900.000 persones que es la illa de Mallorca. Això exigeix unes festes diferents, cada cop millors i preparades per a un nombre de ciutadans i ciutadanes cada cop més nombrós

 

Eberhard Grosske i la batlesa Aina Calvo a la presentació de les festes ahir al Solleric

 

 La situació econòmica dificulta i desaconsella aconseguir aquest objectiu recorreguent a un increment proporcional de la despesa. Es per això que l’objectiu de millora s’ha aconseguint mantenint els costs de l’any anterior i incrementant la participació dels partenaires públics i privats 

Aquesta major participació ha permés un cartell d’actuacions realment excepcional i que inclou algunes de les figures que, actualment, tenen més públic al conjunt de l’Estat: Rosario Flores, Nena Daconte, Tequila, Los Secretos, Revolver, etc.

Així mateix, s’ha previst un increment molt significatiu de grups mallorquins (17 grups) i de grups en català (10 grups) que significa un increment aproximat del 50% en ambdòs categories.

Arrelat a la nostra cultura popular, Sant Sebastià 2009 serà el més intercultural en la mesura que declara “Bolivía, país convidat” en el marc d’un programa de visualització de la cultura d’aquest país patrocinat per la Agencia Española de Cooperación y Desarrollo.

 

També es creen noves fites senyeres de les festes i així, a un Atiarfoc milollorat en els seus continguts s’afegira un espectacle audiovisual, “Oberts al món” que es projectarà els dies 21, 22, 23 i 24 a la Plaça de Cort i que utilitza una tecnologia punta mai vista a Mallorca

 

Com a l’edició anterior es fa un reconeixement a la trajectòria professional d’un artista local de particular rellevància que aquest any és na Maria del Mar Bonet. La cantautora realitzarà el pregó de les festes, actuarà a un concert dia 24 i intervindrà en l’AtiarFoc.

—————————————————————————————————————–

<< La opinió d'Esquerra Unida

Per Eberhard Grosske, Regidor de Benestar Social, Participació Ciutadana i Cultura a l’Ajuntament de Palma.

LES NOVES FESTES DE SANT SEBASTIA

Palma necessita unes festes patronals a l’alçada d’una capital que ja és la vuitena de l’Estat, que té més de 400.000 habitants i que és, de facto, la capital d’un àrea metropolitana d’aprop de 900.000 persones.

Trobareu el programa complet aquí

Les claus del canvi que s’ha començat a produir a les Festes de Sant Sebastià són les següents: 

1.- Millora del cartell de figures musicals

Aquesta major participació ha permés un cartell d’actuacions realment excepcional i que inclou algunes de les figures que, actualment, tenen més públic al conjunt de l’Estat: Rosario Flores, Nena Daconte, Tequila, Los Secretos, Revolver, etc.

2.- Potenciament dels grups mallorquins i dels grups en català

Un increment del 50% aproximadament que es tradueix en l’actuació de 17 grups mallorquins i de 10 grups en català

3.- Gest cap a la interculturalitat

Arrelat a la nostra cultura popular, Sant Sebastià 2009 serà el més intercultural en la mesura que declara «Bolivía, país convidat» en el marc d’un programa de visualització de la cultura d’aquest país  patrocinat per la Agencia Española de Cooperación y Desarrollo

4.- Noves fites a les festes

La revel.la ja no es confondrà amb les Festes i es creen noves fites senyere. Així, a un Atiarfoc milollorat en els seus continguts s’afegira un espectacle audiovisual, «Oberts al món» que es projectarà els dies 21, 22, 23 i 24 a la Plaça de Cort i que utilitza una tecnologia punta mai vista a Mallorca

5.- Reconeixement a Maria del Mar Bonet

Com a l’edició anterior es fa un reconeixement a la trajectòria professional d’un artista local de particular rellevància que aquest any  és na Maria del Mar Bonet. La cantautora realitzarà el pregó de les festes, actuarà a un concert dia 24 i intervindrà en l’AtiarFoc.

6.- Increment del partenariat.

La situació econòmica dificulta i desaconsella aconseguir aquest objectiu recorreguent a un increment proporcional de la despesa. Es per això que l’objectiu de millora s’ha aconseguint mantenint els costs de l’any anterior i incrementant la participació dels partenaires públics i privats 

Queda encara per realitzar el moviment més estratègic: propiciar la iniciativa des d’abaix, les comissions de festa de barris, districtes o àmbits d’interés. La Comissió de Festes Populars recentment constituïda és una bona notícia i l’inici d’un llarg camí per recòrrer

Share This