< EU a les institucions

INICIAT AMB MOLT D’ÈXIT EL PROGRAMA PILOT DE GUARDA I SUPORT A L’APARCAMENT

Des de el passat dia 23 de febrer estan actuant a diversos punt de Palma un grup de 21 persones amb contractes d’inserció laboral finançats pel SOIB

Aquestes persones tenen com a objectiu ajudar als ciutadans i ciutadanes no només a cercar aparcament, sinó també a realitzar tasques relacionades amb el suport a persones majors, discapacitats, facilitar informacions elementals, ajuda a qualsevol incidència que es pugui presentar avisant als serveis d’emergència 112 i, en definitiva, millorar el clima de convivència i seguretat a la zona on actuen.

Les zones d’actuació podran ser variables però, en general, s’han cercat zones on actuessin  aparcacotxes i on la seva presència hagués generat queixes ciutadanes.

Les zones en les que s’ha iniciat el servei són: Passeig Marítim, Conqueridor, Son Dureta, Pça Mercat, Carrer Carme, St Francesc, Misericòrdia, Portixol, Ocimax.

L’acollida ciutadana ha estat molt positiva i, de fet, aquestes persones que realment actuen com a “agents de suport a la convivència” han de rebutjar permanentment oferiments de propines que tenen absolutament prohibit acceptar.

 

Durant aquests primers dies els participants del programa actúen en parella però, no es descarta que amb el pas del temps puguin actuar de manera individual i per tant es puguin cobrir més zones de la ciutat.

 

Aquesta és una experiència pilot i un novetat en el conjunt de l’Estat sobre la manera d’abordar la problemàtica dels guardacotxes alegals que, sovint tot i que no sempre, suposen més una molèstia que no una ajuda per als ciutadans.

 

Així mateix, aquesta experiència juntament amb la dels guardaparcs gestionats per l’IMFOF, obre un àmbit de reflexió sobre la possible implementació de nous instruments que ajudin a millorar el clima de seguretat i convivència a la Ciutat.

 

Per altra banda L’Ajuntament de Palma continuarà el treball social amb les persones que fan o feien d’aparcacotxes alegals.

Share This