bicicleta_asfaltEls usuaris de bicicletes fan mambelletes amb les orelles amb l’anunci d’ajudes per al sector automobilístic. També els defensors de les energies renovables estan de festa. Fora bromes, l’anunci del president del Govern en el debat de la nació d’incentivar la compra d’automòbils ha indignat a uns i altres.

La Coordinadora ConBici, per exemple, que agrupa a 47 associacions d’Espanya, considera un autèntic “escàndol que s’ajudi un dels sectors que ens ha portat a la crisi”. L’agrupació demana al Govern central i als executius autonòmics els mateixos ajuts aprovats per a la compra d’automòbils per a comprar bicicletes. Segons explica Alberto Lorente, de l’oficina de Conbici, “és impossible solucionar la crisi endinsant-se en les mateixes polítiques que ens van portar a ella”. No són declaracions aïllades d’un iluminat, exactament el mateix pensa Cayo Lara, coordinador d’Izquierda Unida, o el coordinador de CC.OO., en Tojo, entre molts altres.

Amb aquestes “rebaixes” per a comprar més cotxes, que pagam entre tots, s’ha perdut una oportunitat esplèndida per canviar de rumb les polítiques de transport i apostar definitivament pels mitjans alternatius i el transport públic. Una aposta, que a més del seus beneficis socials, resultarien més barates que les mesures populistes del Govern.

Tornant a la idea de reclamar els mateixos ajuts que es donen a l’automòbil, en realitat, en el fons el que també reclamen és que es promogui l’ús de la bicicleta, quan actualment el que es fa a nivell estatal és “zero”, denúncia l’organització. Entre les mesures que proposen es troba la concessió d’una ajuda a la compra de bicis ‘anàloga’ a la dels cotxes, que podria suposar un terç del cost de la bicicleta. També sol·liciten l’aplicació d’un tipus d’IVA reduït.

Una altra de les organitzacions que ha posat el crit al cel després de l’anunci del president del govern ha estat Greenpeace. Des de l’organització no entenen com es destinen “diners públics per cobrir els errors històrics al sector de l’automòbil”. Sara Pizzinato, responsable de la campanya de transport de Greenpeace, considera que per a l’executiu de Zapatero no existeix alternativa. “No es planteja quelcom diferent al ja estipulat, com gastar-se tot aquests diners en abonaments de transport, bicis, mitjans públics”. Entre altres mesures, Pizzinato recomana promocionar la fiscalitat verda, compensant aquells que apostin per models innovadors i sostenibles i que redueixin les emissions de CO2. ?Xerren de desenvolupament sostenible, però com pot ser-ho quan se subvenciona indirectament les emissions de CO2, amb l’ús estès del vehicle privat.

Xavier Morell

Coordinador Esquerra Unida – Iniciativa Verda de Manacor

Share This