rovira_i_abrilEU proposa un “canvi de rumb immediat” en les polítiques europees per no governar “d’esquenes” a la ciutadania
Esquerra Unida-Verds va proposar avui un “canvi de rumb immediat” en les polítiques europees amb l’objectiu d’adoptar solucions “d’esquerres” a una crisi que, segons al·leguen, s’ha creat des de la dreta i, així, no governar “d’esquenes” als ciutadans, tal com creuen que s’ha fet fins ara.
En roda de premsa, el candidat d’Iniciativa Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa, Raúl Romeva, va detallar que al 80% de les iniciatives que s’han debatut al parlament PP i PSOE han votat el mateix. Així, ha assenyalat que el pròxim 7 de juny la població no només decidirà com sortir de l’actual crisi econòmica, sinó també “qui ens permet sortir”.
Per la seva banda, el candidat d’Esquerra Unida-Verds a les eleccions i el coordinador d’EU a Balears, David Abril, ha remarcat que el seu programa està
centrat en quatre eixos com són l’Europa democràtica, sostenible, solidària i oberta al món i, finalment, la que situa en primer lloc a les persones.
Així, va incidir que ja no cal fer un diagnòstic del problema, sinó que cal aportar polítiques concretes des de la lògica de les forces d’esquerra. En aquest sentit, ha afirmat que cal posar fi als paradisos fiscals, promoure cinc milions de llocs de treball en inversió en energies renovables o primar el model públic des d’un punt de vista sanitari i educatiu.

CONSTRUCCIÓ EUROPEA “PENSANT A L’EURO”
Abril ha remarcat que fins ara no s’ha governat posant a les persones “en primer terme” ja que, segons ha opinat, si s’hagués volgut fer una Europa “estenent” als ciutadans, s’hauria aspirat a tenir unes prestacions similars a les quals tenen els països nòrdics. Així, ha assenyalat que el procés de construcció europea es va fer “pensant més a l’euro i el capital que en la cohesió social i territorial”.
Alhora, ha assenyalat que els comicis tindran una “lectura en clau local” per a Balears, no únicament pels possibles pactes, sinó també per la seva “dimensió pràctica”. En aquest sentit, es va referir a la Directiva Bolkestein, que tindrà “repercussions socials i econòmiques” a l’arxipèlag.
Per aquesta raó, Abril ha reivindicat que una altra Europa és “possible i necessari” i ha informat que des de dilluns que ve la formació farà diàriament jornades temàtiques i, a més, desenvoluparà diferents actes i es reunirà amb col·lectius. Alhora, ha assenyalat que durant la campanya electoral visitaran l’illa el coordinador general d’Izquierda Unida, Cayo Lara, i el diputat d’IU al Congrés, Gaspar Llamazares.
D’altra banda, Romeva ha criticat la “connivència” dels partits majoritaris en relació amb alguns temes com Guantánamo o les denúncies de la “desmesura” de la construcció a Balears

Share This