Cayo_Lara_en_PalmaDIARIO DE MALLORCA

Cayo Lara (IU) pide a toda la izquierda la movilización frente a la derecha

C.C. PALMA. Para Izquierda Unida no cabe duda de que la actual crisis financiera es producto de las políticas neoliberales propiciadas desde los escaños conservadores y supuestos “socialdemócratas”. Para el coordinador de la formación en Balears y candidato a las elecciones del 7J, David Abril, “es una crisis de derechas causada por políticas de derechas y las propuestas para superarla deben partir de la izquierda”.

El coordinador general de la coalición, Cayo Lara, arropó ayer al candidato en Palma con “un llamamiento a la movilización, porque la derecha no se suele abstener, pero la izquierda, sí”. Según el dirigente, PSOE y PP han propiciado el “euroescepticismo”, dando únicamente publicidad a los aspectos negativos de la política europea, como la propuesta de la semana laboral de 65 horas. Lara recordó que los partidos mayoritarios tratan de mostrarse enfrentados, cuando en realidad votan juntos en más del 80% de las ocasiones.

 

ENTREVISTA A DIARI DE BALEARS

Es defineix com a pagès i reconeix que no havia estat mai a les Illes. Cayo Lara (Argamasilla de Alba, Ciudad Real, 1952) és des del novembre el coordinador general d’Izquierda Unida (IU). Ahir es traslladà a Palma per fer campanya de les eleccions europees.

Que es juguen Cayo Lara i IU en aquestes eleccions?
Jo no m’hi jug res. En general en depèn la classe treballadora, que és la que pateix més. Allò que es troba en joc és si mantenim un model que ha fet mal a milions de famílies o giram cap a un model que miri més als ulls dels treballadors i menys a les butxaques dels banquers i dels promotors.

I què en trauria, de votar IU?
Que seria generosa. Votar l’esquerra és votar amb generositat.

Però què hi aportarà IU?
Contribuirà a poder viure algun dia en una societat més d’iguals.

Temeu que les convulsions internes que ha viscut IU es reflecteixin en els resultats?
No. Hi ha hagut una crisi molt dura, de molts anys i amb guerres internes, però està superada i ara ens trobam en un clima unitari.

Hi haurà més ‘rosas aguilares’?
Això no es pot saber, perquè la decisió de ser a IU és lliure i sobirana. Rosa és ja aigua passada.

Us sembla bé que a IU es presenti aquí amb nacionalistes?
Mai no he entès com a tal el nacionalisme d’esquerres. L’esquerra és l’esquerra i no mira fronteres. Ara bé, si hi ha coincidències programàtiques… Ara, allò en què alguns nacionalistes poden fer més èmfasi, que seria a l’hora de reclamar nous estats, ho respectarem però no ho compartirem. Tanmateix, les organitzacions de la federació decideixen les aliances.

I que IU governi Balears amb UM, un partit de centredreta amb imputats per suposats casos de corrupció?
El resultat darrer, el donaran els ciutadans en les eleccions.

Eberhard Grosske sonà per al vostre càrrec, hauria estat un bon coordinador general?
El càrrec no és meu. Jo sempre he dit que vaig venir amb la maleta i sempre la tinc preparada.

Però hauria estat bon coordinador?
Imagín que sí. Té un altre estil. No és pagès, però bé…

Us cau bé?
Sí. Em sembla simpàtic.

Share This