miquel_rossello_catalina_alemany_manel_carmona_220509L’objectiu d’aquests punts és oferir a la ciutadania informació sobre aspectes  com beques, subvencions, feina a un altre país i oposicions a les institucions de la unió.

El Centre Balears Europa (CBE) i el Departament de Cooperació Local del Consell de Mallorca, han presentat avui matí, la segona fase de la Xarxa d’Informació Europea, a través de la qual vint-i-un municipis de Mallorca se sumaran a l’èxit dels Punts d’ Informació (PIE).

L’acte ha tingut  lloc a la sala d’actes de la Llar de Joventut del Consell de Mallorca. A l’acte hi han estat presents batles, batlesses i representants d’aquests vint-i-un ajuntaments, així com el conseller de Cooperació Local del Consell de Mallorca, Miquel Rosselló, la directora gerent del CBE, Catalina Alemany, i el sotsdirector del CBE i responsable dels PIE, Manel Carmona..

L’objectiu d’aquests punts d’ informació és crear una xarxa per acostar tota la informació que procedeix de les institucions europees a tots els ciutadans de les nostres illes. Aquesta xarxa està promoguda per Europe Direct.

Els vint-i-un ajuntaments de Mallorca, d’aquesta segona fase, són Alaró, Alcúdia, Andratx, Ariany, Artà, Bunyola, Campanet, Campos, Capdepera, Felanitx, Muro, Sa Pobla, Porreres, Ses Salines, Sant Joan, Santa Margalida, Santa Maria del Camí, Santanyí, Selva i Vilafranca.

Europe Direct és una xarxa d’informació de la Comissió Europea establerta a cadascun dels 27 estats membres, que permet als ciutadans obtenir informació, assessorament, ajuda i resposta a les seves preguntes sobre la Unió Europea, les seves polítiques i els seus programes d’una manera propera, adaptada i informal. Entre molts altres temes, els interessats podran informar-se en aquests punts sobre beques d’estudis, subvencions, feines a altres països de la Unió, i fins i tot ofertes d’oposicions per fer feina en les institucions dels Vint-i-set.

Share This