250509_maria_orts_miquel_rosselloEl departament de Cooperació Local del Consell de Mallorca presenta les línies estratègies per reforçar les Agendes 21 i potenciar la seva difusió per a fomentar la participació ciutadana en la gestió municipal.

Avui matí, a la Sala de Premsa de Palau Reial, Miquel Rosselló, conseller de Cooperació Local i Maria Orts, directora insular d’Assessorament Municipal, han presentat les Línies de treball del departament de Cooperació Local per millorar l’Agenda 21 Local dels municipis de Mallorca.

Fruit d’un estudi publicat pel mateix departament i de múltiples jornades, reunions i trobades, s’han detectat una sèrie de mancances que Cooperació Local vol corregir dissenyat varies línies de treball. A grans trets suposa reforçar encara més el suport als ajuntaments, posar en marxa una campanya de difusió i sensibilització cap a la ciutadania, una major coordinació entre les Agendes 21 Local i Escolar i la creació d’un Pla estratègic sobre A21L i participació de Mallorca.

Maria Orts, ha destacat que “ara els ajuntaments disposen d’un servei d’assessorament tècnic i metodològic, suport en els processos participatius o la disponibilitat d’una unitat mòbil totalment equipada, enfront la subvenció d’uns 1500 euros per ajuntament d’abans, que era clarament insuficient per als processos d’Agenda 21 Local”

Miquel Rosselló ha recordat l’aposta que el seu departament ha anat fent pel que fa a A21 i participació i ha avançat les pròximes accions, “aquest dijous 28, a les 19:30 hores a la Sala de Plens del Consell de Mallorca a Palau Reial, presentem el llibre L’A21L i la participació: Llibre blanc i ja estam treballant en una jornada divulgativa i festiva per la tardor al Parc de les Estacions”. També ha anunciat un curs sobre desenvolupament local i A21L a la Universitat d’Estiu, a la UIB, el dies 15, 16 i 17 de juliol.

Share This