250509_foto_paradisos_fiscalsLa política fiscal és, per a EU, la demostració d’una Europa que mira més pels interessos dels Bancs i les grans empreses, dels qui ens han conduït en aquesta crisi, que  no pas pel conjunt de ciutadans i ciutadanes de la UE.

Des d’EU proposem substituir l’anomenada Estratègia de Lisboa (el full de ruta actual de la UE) per una Estratègia Europea de Solidaritat i Desenvolupament Sostenible, que permeti situar les persones i el medi en el primer terme de les polítiques, amb mesures com:

–          l’abolició dels paradisos fiscals i la persecució de la delinqüència financera. Encara hi ha a Europa paradisos fiscals i figures semblants, com Andorra, Gibraltar, Mónaco, San Marino, Malta o Suïssa

–          establir, tal i com demana ATTAC, una taxa que gravi els fluxos de capital financer i especulatiu, que serveixi per combatre les conseqüències més perverses de la lobalització, així com per incrementar l’ajuda als països empobrits

–          acabar amb la independència del Banc Central Europeu, amb la seva manca de transparència, i posar-lo al servei dels interessos públics, de la solidaritat i el desenvolupament sostenible

–          la implantació d’imposts globals ecològics, sobre les emissions de CO2 i els transport internacional, per contribuir així afrenar el canvi climàtic i promoure la sostenibilitat ambiental i la defensa de la biodiversitat.

Per al candidat d’EU, David Abril, “aquesta és la manera de fer una Europa més justa i solidària, i de tenir ingressos que permetin fer polítiques socials i mediambientals”. “Hi ha altres mesures ben senzilles, com canviar el color dels billets de 500 euros, que poden fer aflorar una quantitat important de diners negres, ja que el 26% d’aquests billets són a Espanya, fruit de l’especulació immobiliària”.

El candidat i un grup de militants d’EU han simbolitzat avui el seu rebuig als paradisos fiscals amb una roda de premsa davant el Banc d’Espanya a Palma. “És amb les mesures que proposam i no demanant congelació salarial per als treballadors i treballadores com fa el director del Banc d’Espanya que es surt de la crisi”

Share This