LOGO_eu_verdsDes d’EU-Verds han manifestat avui en roda de premsa a la Plaça Espanya de Palma la seva radical oposició a la Directiva Bolkestein, “una Directiva que sintetitza la lògica del màxim benefici a qualsevol preu, que és la lògica que ens ha conduït a la crisi econòmica actual”. Per al candidat a les europees, David Abril, “la Bolkestein és la directiva de les directives, i a pesar d’això la gent no la coneix”.

Abril ha afirmat que la Bolkestein  pot tenir uns efectes  nefasts per a Balears:

–         Primer, perquè afavoreix les grans superfícies i la llibertat d’horaris, i amb la seva adaptació a la legislació espanyola és probable que es passi per damunt de la Llei de Comerç autonòmica, que es va consensuar en el seu dia amb els agents socials.

–         Segon, perquè la lliure contractació de serveis passa per damunt, en massa ocasions, per les condicions laborals i ambientals dels països on es contracta el servei, tal i com va succeir l’any passat a Eivissa, quan un empresari hoteler va contractar 300 treballadors i treballadores per a la seva cadena amb les condicons laborals de la República Txeca, amb uns salaris irrisoris i unes jornades duríssimes. Una qüestió denunciada en el seu dia per EU al Parlament Europeu.

Des d’EU-Verds plantejam substituir l’estratègia de Lisboa, “que defensa la competitivitat per damunt de tot sense tenir en compte els costos socials i ambientals” per una Estratègia de Solidaritat i Sostenibilitat, que posi les persones i els drets socials i ambientals en el primer lloc de les polítiques i dels pressuposts.

Diferents membres d’EU-Verds han fet servir caretes de Frankenstein  “perquè així a la gent li sonarà la directiva, i perquè a més la directiva també és un intent per ressucitar el mort de la lliure competència”.

Share This