europa_laica-1Des d’EU-Verds apostam per una Europa laica, on es respecti la llibertat religiosa de tothom, però alhora la separació entre l’Església i els Estats sigui “un fet”. Volem recordar que a diferents països, diferents confessions religioses, i en el cas d’Espanya l’església catòlica, conserven encara molts privilegis que formen part de l’Europa del passat, “una reminiscència feudal”, en paraules del candidat, David Abril.

Les propostes d’EU-Verds per a Europa en matèria de laïcitat consisteixen a:

europa_laica-2Retirar els privilegis i sobretot el finançament de les diferents confessions religioses, i en el cas espanyol, la derogació dels acords amb el Vaticà.

Retirar els símbols religiosos de la vida pública, que encara ara presideixen moltes institucions i celebracions públiques que haurien de ser laiques.

Treure la religió de les escoles. La religió ha de ser part de la vida privada, i l’escola és perquè tothom aprengui convivència i ciutadania.

Finalment, des d’EU-Verds consideram com una autèntica aberració les declaracions del cardenal i portaveu del Papa, el Sr. Cañizares, que va afirmar ahir que els abusos sexuals a menors són menys importants que l’avortament. “Aquestes declaracions són una apologia d’un delicte molt greu i no haurien de quedar impunes, i instànties com la Fiscalia de Menors haurien d’intervenir i personar-se contra aquest senyor, ha afirmat Abril.

El candidat, acompanyat de diversos membres de la formació han informat avui la ciutadania sobre les seves propostes en matèria de laïcitat amb caretes de “linx” per denunciar que es dediquin diners públics a campanyes antiavortistes, com la darrera recolzada per la Conferència Episcopal.

Share This