per_una_mediterrania_en_pauDes d’EU-Verds hem volgut protestar avui horabaixa per la presència a Palma del vaixell de la marina dels Estats Units ‘US-Bataan’, que a més de ser un vaixell de guerra està inclòs a la llista de vaixells sospitosos, segons l’ong Retrieve, per ser una presó flotant. Membres i simpatitzants de la formació, així com el candidat a les eleccions europees, David Abril, han participat en una acció pacífica al Dic de l’Oest, lloc on està atracat el dit vaixell.

Sembla, a més, que aquesta setmana també ha coincidit novament a Palma, segons denuncia un particular, un dels avions utilitzats per la CIA en els seus vols secrets per transportar presos a Guantánamo.

Davant això, des d’EU-Verds volem una Mediterrànea en pau, denunciem el col·laboracionisme de la Ministra de Defensa i dels responsables de la Política Exterior i de Seguretat Europea amb aquest tipus d’operacions.

Proposem que els ports i aeroports de Balears siguin declarats ports i aeroports que col·laboren amb la pau, i que les Balears deixin de ser una escala habitual de vaixells i avions militars involucrats en guerres i en operacions que vulneren els drets humans, per ser un lloc de trobada, de diàleg internacional i de recerca de la pau davant els diferents conflictes armats que afecten el món i la Mediterrània, entre ells el de Palestina.

Share This