bicicletada_antinuclearMés d’una cinquantena de militants i dirigents d’EU-Verds, entre ells la Consellera Fina Santiago i el Tinent de batlessa Eberhard Grosske, han acompanyat avui el candidat a les europees, David Abril, en una bibicletada reivindicativa des de S’Escorxador fins a Es Molinar de Palma.

Amb aquesta bicicletada, des d’EU-Verds hem manifestat el nostre rebuig a l’energia nuclear “que en aquests moments s’està ressucitant per part dels partits majoritaris com a pretesa alternativa a la crisi del petroli”. Per a EU-Verds, “només el fet de tornar a debatre sobre la viabilitat de l’energia nuclerar en ple segle XXI ja és un clar retrocés”.

Des d’EU-Verds volem una aposta clara i necessària per les energies netes i renovables, en el marc d’una reconversió verda de l’economia a escala europea. Segons Abril, “una aposta que mai no lideraran les multinacionals de l’energia, moltes d’elles espanyoles, que no ho veuen com un negoci, per això l’aposta per les energies renovables i el canvi en el model productiu s’han de liderar des del sector públic, i amb això el mateix Obama és més valent que qualsevol governant europeu”.

nuet_a_bicicletada_antinuclearPer a EU-Verds, “l’energia és un sector estratègic, i per garantir-ne el consum de la ciutadania s’ha de gestionar des de l’esfera pública i establir uns preus màxims i mínims, perquè no estem subjectes al xantatge i els abusos de les grans companyies”.

També ha participat a la bicicletada el Senador de l’Entesa Catalana de Progrés per EUiA, Joan Josep Nuet, que participarà també avui horabaixa juntament amb el candidat en un sopar-mitin a Manacor.

Share This