Maria_Orts-Joana_Lluisa_Mascaro-Miquel_Rossello-Pedro_ChavezEl departament de Cooperació Local del Consell de Mallorca presenta, en el llibre blanc de la participació, les seves línies de treball per reforçar les Agendes 21 i potenciar la seva difusió per a fomentar la participació ciutadana en la gestió municipal.

Dijous 28 de maig, a la Sala de Plenaris del Consell de Mallorca a Palau Reial, Joana Lluïsa Mascaró, Vicepresidenta del Consell de Mallorca; Miquel Rosselló, conseller de Cooperació Local; Maria Orts, directora insular d’Assessorament Municipal i Pedro Chávez, co-autor del llibre; han presentat les línies de treball del departament de Cooperació Local per millorar l’Agenda 21 Local dels municipis de Mallorca.

Fruit d’un estudi publicat pel mateix departament i de múltiples jornades, reunions i trobades, s’han detectat una sèrie de mancances que Cooperació Local vol corregir dissenyant varies línies de treball. A grans trets suposa reforçar encara més el suport als ajuntaments, posar en marxa una campanya de difusió i sensibilització cap a la ciutadania, una major coordinació entre les Agendes 21 Local i Escolar i la creació d’un Pla estratègic sobre A21L i participació de Mallorca.

Joana Lluïsa Mascaró destacà que l’objectiu final de les Agendes 21 és “la millora de la qualitat de vida, ara i també per a les generacions futures. I a més, amb la seva participació”

Miquel Rosselló ha recordat l’aposta que el seu departament ha anat fent pel que fa a A21 i participació i ha avançat algunes de les pròximes accions, com una jornada divulgativa i festiva per la tardor al Parc de les Estacions o un curs sobre desenvolupament local i A21L a la Universitat d’Estiu, a la UIB, el dies 15, 16 i 17 de juliol.

Maria Orts, ha destacat que “ara els ajuntaments disposen d’un servei d’assessorament tècnic i metodològic, suport en els processos participatius o la disponibilitat d’una unitat mòbil totalment equipada, sense oblidar l’esforç que estam fent per formar tècnics i responsables polítics”.

Pedro Chávez, per la seva banda, afirmà que l’eix central per a revitalitzar les Agendes 21 passa inevitablement per al foment de la participació i que “és una eina molt útil per millorar les relacions entre la ciutadania i les seves administracions, especialment les més properes”.

Aquest llibre, així com la resta de volums de la col·lecció OPL, es pot consultar a l’espai web del Consell de Mallorca.

Share This