reunio_el_caserio

El candidat a les europees per Balears s’ha reunit avui amb el comitè d’empresa d’El Caserío

El candidat d’EU-Verds ha visitat avui Menorca, i s’ha reunit, juntament amb Mateu Llabrés i Jesús Barrasa, de la direccío d’EU-Esquerra de Menorca, amb els representants del comitè d’empresa de la planta de Kraft a Menorca, que ha estat notícia els darrers mesos perquè la multinacional va decidir treslladar la producció a Bèlgica. La situació sembla haver canviat les darreres setmanes, ja que hi ha una opció de compra per part d’un altre grup empresarial.

Per a Abril, “aquest cas és la demostració de com s’aprofita un context de crisi com a excusa per tancar empreses o treslladar la producció encara que generin beneficis, sense que importin les conseqüències socials i la pèrdua de llocs de feina. És evident que el tancament d’aquesta planta hauria tengut un impacte terrible no sols a l’economia, sinó a la cohesió social d’una illa com Menorca, mentre els alts directius de la multinacional haurien rebut un complement sucós per l’èxit de l’operació”.

Des d’EU-Verds s’han compromès a dur al Parlament Europeu iniciatives per aturar les deslocalitzacions empresarials, que assegurin també la producció local i el control i la participació dels treballadors i treballadores en aquests processos, “mesures necessàries perquè la indústria a Balears és dels sectors econòmics més dèbils, i la crisi pot servir per acabar amb les poques empreses manufactureres que queden si no es prenen mesures valentes a nivell europeu”.

Share This