moment_de_la_presentacioDes d’EU hem presentat avui roda de premsa una proposta de mesures “per una sortida d’esquerres de la crisi”, fruit del compromís d’una reunió monogràfica de la direcció d’EU fa cosa d’un mes, i en la qual han estat treballant diferents persones d’EU implicades personal i professionalment en qüestions socials i laborals des de fa anys, entre ells Fernando Galán (exDirector General de Treball i actualment assessor de la Conselleria d’Afers Socials), Joan Miró (Cap d’Àrea de Benestar social i participació de l’Ajuntament de Palma) i Andreu Horrach (Director General de Planificació Social).

El coordinador d’EU, David Abril, ha afirmat que “es tracta d’una proposta feta des de la sensibilitat d’una força d’esquerres que pensa que les respostes a la crisi no poden ser neutrals, sinó a favor de les persones, i feta també des de la responsabilitat de dur carteres institucionals en matèria social a diferents institucions, la qual cosa també ens dóna informació de primera mà de quin és el nivell d’exclusió social i de noves situacions d’emergència que s’estan donant amb la crisi”.

La proposta (veure arxiu adjunt), que ha estat presentada per Fernando Galán i Joan Miró, es divideix en dos blocs:

• Un Pla de Xoc amb mesures urgents per a la protecció social i la generació d’ocupació, que contempla propostes adreçades a universalitzar la renda mínima d’inserció, la creació de llocs de feina per a persones aturades i exautònoms sense prestació, ajuts d’emergència a les famílies, aturar els desnonaments, així com descomptes i/o exempcions en imposts, taxes i preus públics.

• Un paquet de mesures d’aplicació progressiva per fer front a la crisi, que van des del reforçament dels actuals programes de serveis socials, passant per plans de xoc de formació a mesures per a la diversificació de l’estructura productiva.

Abril ha insistit en que la proposta és “pragmàtica i quantificable”, i que “el compromís del President Antich perquè una part important del nou finançament es destini a polítiques socilas és una primera passa que ha de facilitar que aquesta proposta s’estudïi”. Fernando Galán, per part seva, ha declarat que “seria interessant poder tenir aquest Pla de Xoc configurat abans de què no acabi la temporada turística, per poder abordar en condicions òptimes des de les diferents institucions implicades un empitjorament de les conseqüències socials de la crisi després de l’estiu”.


{pdf=http://www.eubalears.byethost7.com/pdf/propostescrisi.pdf|860|600}

Share This