urnaEU Palma

Des d’Esquerra Unida Palma volem valorar els resultats de les eleccions europees del passat diumenge. Hem de remarcar el gran fracàs que ha suposat la tan baixa participació tant a nivell autonòmic, estatal i europeu. S’ha complert els mals auguris que EU-V havia plantejat durant la campanya, el enfrontament de PP i PSOE, una campanya grollera, plena de desqualificacions i sense xerrar en cap moment de propostes per Europa, el que ha suposat, lògicament, la desídia per part del electorat.

Pel que fa als resultats electorals, cal destacar que front a les davallades del PP (2,9%), PSOE (1,76%), ERC-Entesa (0,18%), UM (0,02%). EU-V és la única força política de les que es presentaren el 2004 que coneix un increment de vots i percentatge que la situen pràcticament en el 3% i – si prescindim del nou fenomen representat per UPyD – és la llista més votada entre les candidatures minoritàries.

Aquest resultat esta lluny de colmar les expectatives d’EU però constitueixen un estimul per reafirmar el nostre compromís amb Palma i, a partir d’ara, ens convida a donar una nova empenta a la nostra tasca política en una quadruple direcció:
– el procés de refundació que s’ha d’encetar properament i que finalitzarà d’aquí un any.
– el reforçament de les organitzacions socials progressistes.
– la proximitat a la ciutadania i la defensa dels seus interessos concrets.
– el reforçament de les polítiques de canvi que estam impulsant des del govern municipal.

 

EU-IV Manacor

Com ja sabeu, ahir diumenge, hi va haver eleccions al Parlament Europeu.

Malgrat la victòria del PP, tenim dos motius per alegrar-nos. Un és que mantenim els dos eurodiputats d’Izquierda Unida, que estan entre els més feners de tota Europa. Cal recordar que Espanya passava de 57 a 50 eurodiputats i constatar el gir cap a la dreta en molts de països europeus.

El segon és que a Manacor hem pujat 20 dècimes en vots.

Enhorabona a tots i totes per la feina feta i a seguir lluitant per a que la veu d’esquerres es senti cada cop més.

Share This