air_nostrumL’ERO preveu l’acomiadament de més de 500 persones, a més de posar en perill la prestació de servei públic dels vols interilles

Des d’EU veiem amb molta preocupació la decisió de la companyia Air Nostrum, filial del Grup Ibèria, de presentar avui davant la Conselleria de Treball de la Generalitat valenciana un Expedient de Regulació (ERO) que preveu l’acomiadament de més de 500 persones i, segons assenyala l’editorial de la revista de la companyia del mes de juny, la supressió d’aquelles rutes que no siguin rendibles, entre les quals hi ha la dels vols entre illes i de les Illes amb algunes destinacions de la península, entre elles València.

Per això, des d’Esquerra Unida del País Valencià i Esquerra Unida de les Illes Balears volem denunciar:

• Que es tracta novament d’una companyia que vol utilitzar l’excusa de la crisi per acomiadar gent i reestructurar l’empresa a costa dels seus treballadors i treballadores.

• Que a més es posa en perill la Declaració de servei públic dels vols entre illes a Balears, ja que és Air Nostrum la companyia que opera aquests vols.

Per això, des d’EUPV i EUIB proposem:

• Que la Conselleria de Treball de la Generalitat Valenciana rebutgi la proposta d’Expedient de Regulació presentada per Air Nostrum, ja que aquesta empresa no ha presentat un balanç de pèrdues fins a la data.

• Que si la companyia no rectifica i segueix endavant amb les seves intencions, el Ministeri de Foment intervengui la companyia, perquè aquesta està donant en aquests moments un servei de caràcter públic que ha de ser garantit per l’Estat.

Cal recordar que després dels Expedients de regulació de Futura i Spanair executats en els darrers mesos, companyies aèries que tenien la seva seu a Mallorca, les Illes compten amb menys comunicacions regulars que abans, per tant la reestructuració d’Air Nostrum no garanteix la prestació del servei públic al qual tenim drets els ciutadans i ciutadanes de Balears”.

L’aviació civil és un sector estratègic tant per al País Valencià com per a les Illes Balears, i en moments de crisi econòmica les administracions han de preservar els interessos de la ciutadania i dels treballadors i les treballadores, i no donar cap facilitat a les empreses que, tanmateix, estan aprofitant el moment de crisi per afavorir noves concentracions de capital i fusions de companyies.

Share This