consorci_eurolocal_mallorcaConsell de Mallorca i Ajuntament de Palma signen un conveni per al suport a la participació europea activa dels Ens locals de Mallorca

La presidenta del Consell, Francina Armengol, juntament amb la batlessa de Palma, Aina Calvo, han rubricat el conveni per a la creació del consorci Eurolocal-Mallorca. Armengol i Calvo han estat acompanyades dels consellers de Presidència, Cosme Bonet, i de Cooperació Local, Miquel Rosselló, a més del regidor d’Hisenda, Funció Pública i Innovació de Cort, Andreu Alcover.

La presidenta del Consell ha destacat que Eurolocal neix per al suport a la participació europea activa dels Ens locals de Mallorca i fruit de les peticions de diferents municipis de l’illa, des de la vocació d’ajuntament dels ajuntaments de la institució insular.

La batlessa de Palma ha manifestat la coincidència amb el Consell a l’hora de donar impuls a aquesta iniciativa que vol donar conèixer europa als ciutadans des d’una altra vessant.

Segons Rosselló el consorci tindrà dues tasques fonamentals: coordinar els projectes que es puguin fer cap a Europa des de l’Ajuntament de Palma i el Consell, i crear un servei d’assessorament per ajudar els ajuntaments de les illes a desenvolupar projectes europeus, a més d’incrementar el paper de la conciència europeista al si de les institucions locals.

La inversió per a la seva creació és de 70.000 euros i contarà amb tres tècnics. Serà aquest divendres quan es constituirà.

Share This