La Comissió  Política d’EU debat sobre el full de ruta d’un procés participatiu per una esquerra alternativa renovada i eficaç

090711_RDP_PROCES_CONSTITUENTLa Comissió  Política d’EU-Mallorca, màxim òrgan insular entre assemblees, s’ha reunit avui dissabte dematí al Claustre de Sant Domingo d’Inca per debatre, entre altres qüestions, el full de ruta del procés constituient de l’esquerra alternativa i ecologista i els plans de feina municipals, ja que a la CPM estan representades les diferents Assemblees municipals.

En roda de premsa, i acompanyat de diversos membres de la direcció,  el coordinador d’EU, David Abril, ha presentat el full de ruta de la formació d’esquerres “per avançar en la construcció d’un nou referent polític de l’esquerra alternativa i verda”, i davant les informacions i opinions als mitjans i a altres forces polítiques sobre aquest procés, ha afirmat que “no es tracta d’una operació de màrketing, ni una resposta a la demanda d’altres que s’estimarien més que fóssim una altra cosa, ni molt manco un intent desesperat per sobreviure”.

Abril ha destacat que el procés constituient SÍ és el fruït d’una reflexió del conjunt d’EU, també a nivell federal, com a força política d’esquerres, “per ser capaços, davant la creixent complexitat i des de la responsabilitat històrica que tenim, de ser un instrument el més útil possible al servei d’un projecte de canvi social”. Per això, “es tracta d’un procés que parteix d’EU, però que pretén superar-nos i reagrupar les esquerres i les persones i col·lectius alternatius d’aquesta terra: verds, rojos/ges, feministes, republicans/es, sobiranistes… és a dir, de tothom que qüestioni, d’una manera o una altra, les relacions de poder existents a la societat de les Illes.

“El procés”, ha destacat el coordinador, “ha de ser sobretot participatiu i innovador, i ens ha de permetre construir un referent nou de l’esquerra transformadora al conjunt de les Illes Balears, i aquesta feina es comença de baix a dalt, començant pel nivell municipal, poble a poble, perquè les respostes a la crisi han de ser alhora locals i globals, però el procés ha de tenir coherència i credibilitat, ha de donar veu a la gent, i hi ha massa gent que no vol sebre res de política.

El full de ruta començarà amb les adhesions a un Manifest per una esquerra alternativa i verda que es presentarà el setembre, i  una Convenció oberta que donarà el “sus” al procés. La idea és, segons EU, construir ponències de manera participativa, amb la gent que s’hi sumi, sobre els diferents aspectes de la política i la realitat social, i concloure cap a la primavera amb una Assemblea Constituient.

Share This