cayo lara con david abril, coordinador EUIB“Exigim a ETA que deixi de matar -afirma Cayo Lara-, i demanem una vegada més al seu entorn que no es pot donar suport l’assassinat com principi per a construir un món de valors, de convivència i de pau. L’abandó de les armes és una necessitat per a evitar tant dolor inútil”

Cayo Lara, Coordinador general de Izquierda Unida federal juntament amb David Abril, Coordinador d’Esquerra Unida Illes Balears han assistit avui a Mallorca als actes institucionals i ciutadans de condemna i rebuig a la banda terrorista ETA que s’han convocat a Palma.

En primer lloc s’han dirigit al Palau de l’Almudaina per a visitar la capella ardent dels dos guàrdies civils assassinats ahir per ETA, Diego Estàlvia Lezaun i Carlos Sáenz de Tejada García. D’aquesta manera han volgut expressar conjuntament en nom d’IU “la solidaritat i el sentit condol d’IU especialment a les famílies dels dos joves guàrdies assassinats, ahir il·lusionades perquè els seus fills o germans havien trobat una ocupació estable, i avui trencades per la barbàrie d’una violència covarda que mai serà la base d’un futur de convivència”. El màxim dirigent d’IU fa extensiva aquesta solidaritat “als seus companys i amics”.

Més tard ha assistit a la concentració que ha tingut lloc a les 12’00h davant l’Ajuntament de Palma. L’han acompanyat diferents membres de la direcció d’Esquerra Unida Illes balears així com  diferents càrrecs públics presents a diferents institucions de l’illa. Han assistit entre d’altres la diputada Fina Santiago, Eberhard Grosske, Manolo Cámara, Manel Carmona, Miquel Rosselló i la coordinadora d’EU Palma, Emylse Mas.

Per a Lara, “tant els crims d’avui, com el menyspreable acte de terrorisme d’ahir a Burgos, sacsegen les consciències de la gent decent i de qui respectem la vida per sobre de tot i ens posicionem per principi contra la pena de mort. ETA no té raons que justifiquin el terror ni l’assassinat”.

Esquerra Unida exigeix una vegada mes a la banda terrorista ETA que abandoni definitivament les armes i exigeix que s’incorpori com la resta de la ciutadania a defensar  amb la paraula i les accions les idees que la llibertat d’expressió ampara, però sempre en el respecte a la democràcia i als drets humans

Així mateix David Abril, Coordinador d’Esquerra Unida Illes Balears assistirá  avui a les 19’00hores a la concentració convocada davant el Quarter de la Guàrdia Civil de Palmanova “Tots contra el terrorisme”.

Finalment David Abril ha assenyalat “Davant l’atemptat terrorista d’ahir, convidam a participar a tota la ciutadania a assistir als diferents actes institucionals i ciutadans que s’han convocat a diferents ciutats i pobles, i molt especialment al d’avui horabaixa”

La persistència de la banda terrorista ETA en els seus atemptats no aconseguirà cap objectiu dels quals suposadament pretenen, perquè amb aquests atemptats l’única cosa que aconsegueixen és la unanimitat de la societat de les Illes Balears, del conjunt de l’estat i de les seves organitzacions polítiques i socials, a condemnar i rebutjar els seus atemptats contra la convivència pacífica i exigir la seva desaparició.

Esquerra Unida exigeix una vegada més a la banda terrorista ETA que abandoni definitivament les armes i exigeix que s’incorpori com la resta de la ciutadania a defensar amb la paraula i les accions que la llibertat d’expressió, però sempre en el respecte a la democràcia i als drets humans.

Esquerra Unida confia en l’aplicació de l’Estat de Dret com únic àmbit en el qual han de resoldre’s tots els litigis per a arribar a la convivència democràtica i en la unitat de les organitzacions polítiques i socials per a donar la resposta democràtica contra aquestes agressions terroristes, perquè això és el que en definitiva desitja la immensa majoria de la ciutadania.

{gallery}galeries/cayoeta{/gallery}

Share This