210390antitaurinoEsquerra Unida de Palma participarà activament en les concentracions antitaurines que es duran a terme els propers tres dijous d’agost amb motiu de la celebració de les corregudes de bous a la plaça de toros de Palma.

Ja des de l’oposició Esquerra Unida va promoure la declaració de Palma com a ciutat antitaurina, i malgrat ara forma part de l’equip de govern, no tenen la majoria necessària per aconseguir aquesta declaració. Malgrat tot, des d’EU es continua fent feina per aconseguir augmentar la consciència ciutadana de cara al respecte i la protecció de la vida i la dignitat dels animals.

Afortunadament de cada vegada hi ha més sensibilitat per aquest tema i a les societats desenvolupades, on els animals ja no són tan necessaris per servir als humans com a eina de treball, els animals són considerats més com a companys als qui cal respectar.

Les lleis s’han anat adaptant a poc a poc a aquesta nova sensibilitat i a molts de nivells tenim ja normes que tendeixen explícitament a protegir els animals dels abusos i les conductes incíviques o poc respectuoses amb ells, especialment aquelles que atempten contra la seva vida de manera innecessària o contra la seva dignitat i benestar.

A l’estat espanyol, però, aquestes lleis han fet una clamorosa excepció amb la pràctica de les curses de braus, amb l’excusa de que són un espectacle amb una tradició i una afició per part de moltes persones que fins i tot la consideren part integrant de la cultura espanyola.

Una gran incongruència, que en aquests moments necessita per a la seva revisió i supressió de la llei un debat social, que ja comença a donar-se i que necessita que transcendeixi públicament, per tal de despertar consciències, que la gent entengui que els valors de protecció de la vida i la dignitat dels animals són més importants i han d’estar per damunt de tradicions i costums per molt arrelades que aquestes estiguin en una societat.

I aquesta conscienciació de la ciutadania es bo que sigui assumida i potenciada per les institucions començant per les més properes als ciutadans, els ajuntaments, declarant-se contraris a la pràctica d’aquests tipus d’espectacles en els seus municipis i ciutats. És el que s’està fent ja a molts municipis i especialment rellevant ha estat la que ha fet recentment que l’Ajuntament de Costitx sigui el primer ajuntament de Mallorca en declarar-se antitaurí.

Share This