duranduranRosa Estaràs i el Partit Popular de Balears han perdut la seva credibilitat en assumptes de corrupció després de la reunió de la seva executiva ahir, ja que han incomplert radicalment el seu propi codi ètic.

Esquerra Unida de les Illes Balears manifesta que la continuïtat del Sr. Rafael Duran com a portaveu municipal, trobant-se en llibertat sota fiança per delictes de malversació de fons públics, falsedat documental, prevaricació i suborn és un fet absolutament anòmal i sense precedents a Espanya.

Per EU la continuïtat de Duran és també una falta de respecte als electors del PP, que no mereixen tenir un portaveu a Cort en llibertat sota fiança per delictes de corrupció.

Rosa Estaràs i el Partit Popular de Balears han perdut la seva credibilitat en assumptes de corrupció després de la reunió de la seva executiva ahir, ja que han incomplert radicalment el seu propi codi ètic.

Els motius presentats per la presidenta del partit balear Rosa Estaràs per a no cessar al Sr. Duran del seu càrrec són que no sustenta cap Govern (a diferència del Sr. Bartomeu Vicens) i que ha patit un tracte vexatori per part dels cossos de la Policia. EU vol remarcar, al marge del caràcter discutible d’aquests dos criteris, que cap d’aquestes justificacions o excepcions es troben contemplades al codi ètic del Partit Popular.

Per Esquerra Unida de les Illes Balears “el cas Palmarena” no és únicament el robatori als contribuients de les Balears de més de 50 milions d’euros, és – com es desprén de les investigacions del jutge José Castro i d’una notícia publicada ahir per El Pais *- un cas de finançament irregular del PP que implicarà en Jaume Matas, ex-president del PP i del Govern Balear i el patrimoni del qual ha estat investigat per fiscalia (i esper que ho continui estant malgrat les maniobres den Conde Pumpido)

Per la formació d’esquerres l’auto del jutge José Castro que ha posat en llibertat sota fiança els implicats en el cas Palmarena, és molt aclaridor del que ha passat amb aquest escàndol.

Jaume Matas, sense ser anomenat explícitament, és, amb tota probabilitat, l’alta instància” que dirigeix tota la operació, el que interlocuta directament amb els contractistes, el que decideix canviar un prestigiós arquitecte internacional, el Sr. Schürmann, pels arquitectes Lluis i Jaume Garcia Ruiz i el que utilitza en Pepote Ballester i en Jorge Moisés com a transmissors de les seves instruccions.

D’altra banda Rafael Duran va declarar no fa gaire que ell mai no va rebre cap instrucció del president Matas sobre el Palmarena. Probablement és cert i ell no servia ni per això. Ell es limitava a fer carrera obeint els emissaris del “jefe”, firmant i donant la cara sense fer preguntes però conscient del que allà es cuinava, és a dir, del suvorn, la falsedat documental i la malversació de fons públics que cita el jutge Castro

Miquel Romero, responsable de l’empresa Nimbus. ha confessat haver pagat comissions a Jorge Moises i ha justificat despeses injustificables i, segons El Pais, va rebre 70.000 euros en negre den Fernando Areal, cunyat den Matas i responsable de la Fundació Antoni Maura, lligada orgànicament al PP . Pepote Ballester, segons l’auto judicial, mantenia una “relació de connivència” amb determinats adjudicataris, inclós el proveïdor del marcador electrònic que va costar la friolera de 1.992.000 euros. Els germans García Ruiz, per la seva banda, cobraren uns honoraris absolutament desorbitats (9 milions d’euros)

Per EU però el que és més sospitós és que els arquitectes contractats digitadament per en Matas al Palmarena són els mateixos que varen fer la reforma de la suntuosa seu del PP al carrer Palau Reial i que l’empresa Nimbus, encarregada del marketing del Palmarena, és la mateixa que va fer la suntuosa campanya electoral del PP el 2007.

Finalment des d’Esquerra Unida encoratjem al jutge Castro a que continui investigant els pagaments que avui denuncia El Pais però que, per favor, comprovi també que Nimbus treballava caríssim per al Palmarena i molt barat per al PP i que els arquitectes Garcia Ruiz feren el mateix: aquestes són les noves formes de finançament irregular dels partits

Nota:

* PaisLa fiscalía documenta pagos por 70.000 euros en dinero negro del PP de Baleares. El cuñado del ex presidente entregó la suma a una firma ligada al velódromo”

Share This