palma_pinturaLa celebració d’aquest certamen s’inclou en les activitats organitzades per la Regidoria de Participació Ciutadana en motiu de les festes de la Mare de Déu de la Salut.

Per primera vegada, l’Ajuntament de Palma organitza un certamen de pintura ràpida, on tothom, des de pintors professionals a aficionats, estan convidats a participar-hi. El certamen tindrà lloc el dissabte dia 5 de setembre a les zones de Dalt Murada, Parc de la Mar, s’Hort del Rei i es Born.

El regidor de l’Àrea de Benestar Social, Participació i Cultura, Eberhard Grosske ha explicat que la intenció de l’Ajuntament és estimular la creació artística i, a la vegada, prendre el relleu i reconèixer la feina duta a terme pel Sr. Joan Garcia Orell, membre de l’Associació Amics de l’Art de Balears i promotor de les Trobades Internacionals de Pintors que s’han dut a terme en els darrers anys.

El certamen comptarà amb un jurat artístic, composat per cinc persones lligades al món de l’art, i un jurat popular que serà qui decidirà quines obres seran mereixedores del premi popular i dels tres accèssits. Així doncs, qualsevol persona que vulgui participar amb el seu vot en aquest jurat popular, podrà acostar-se al vestíbul de Cort del dia 7 al dia 10 de setembre, on estaran exposades les 25 obres seleccionades pel jurat artístic per a aquestes categories.

El primer premi, anomenat Joan Garcia Orell, està dotat de 1.000€ i serà atorgat pel Grup Serra. El Segon, de 600€, l’atorgarà l’Ajuntament de Palma, el tercer, de 500€,  serà atorgat pel Govern Balear. També hi haurà un premi del jurat, dotat de 500€ atorgat pel Consell de Mallorca i, per últim, tres accèssits de 200€ cada un atorgats per l’Ajuntament de Palma. Els premis seran atorgats dia 11 de setembre al Saló de Plens de Cort.

El període d’inscripció s’obre dia 1 i es tancarà a les 11h del mateix dia del certamen. Per a més informació, es poden consultar les bases a la pàgina web de l’Ajuntament de Palma: www.palma.cat

Share This