atascoEsquerra Unida – Iniciativa Verda de Manacor apunta solucions per descongestionar el trànsit de la Plaça Ramon Llull com destinar dos carrils en direcció  a Via Portugal.

La zona de la plaça Ramón Llull és una de les vies principals de Manacor, amb accessos a avingudes com Portugal, Torrent, la Ronda Rei en Jaume i cap al Palau i el centre de la ciutat. En poc menys de 500 metres, amb un sol carril de circulació per banda ens trobam, entre d’altres, dues rotondes, un semàfor, un centre comercial i deus passos de vianants. 

La forma en que està dirigit el tràfic, fa que es crein retencions en ambdós sentits, colapsant tota la zona. Aquest fet s’agreuja a les hores punta, d’entrada i sortida de col·legis, feina. El simple fet de ciutadans i ciutadans que van a fer la compra al centre comercial o als nombrosos comerços de la zona fa que cada aparcament hagi d’aturar el tràfic. 

A més, tota aquesta zona és d’esbarjo, amb una plaça i un parc infantil, a més de dos col·legis propers. Per tant és un espai especialment sensible a les molèsties i inseguretats que provoquen les retencions i un excès de tràfic concentrat.

Esquerra Unida – Iniciativa Verda de Manacor proposa a l’Ajuntament de Manacor que estudiï  solucions de mobilitat a aquest problema que poden anar des d’una reformulació del tràfic a la zona a la supresió d’una línia d’aparcaments per banda per tal de disposar d’un segon carril en el tram més problemàtic comprès entre les dues rotondes. Els ciutadans i ciutadanes de Manacor en sortiren guanyant.


mapa_zona_des_mercat

Share This