Es presenta la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans de Mallorca

drets_humans_maria_orts_miquel_rosselloMiquel Rosselló, conseller de Cooperació Local, i Maria Orts, directora insular d’Assessorament Municipal, han presentat la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans de Mallorca.

Aquesta xarxa te el seu origen en una moció de L’Assemblea de batles i batlesses del 27 de novembre de 2008, on s’aprova el compromís d’adhesió de tots els ajuntaments de Mallorca a la Carta Europea de Salvaguarda dels drets Humans a la Ciutat. Pocs dies després, el Consell de Mallorca s’adhereix a l’esmentada Carta, declara Mallorca com a “territori de drets humans” i acorda impulsar la creació de la Xarxa mallorquina de pobles i ciutats pels drets humans. El departament de Cooperació Local és responsable de la secretaria tècnica.

Entre els objectius de la xarxa destaquen promoure la cultura dels drets humans com a forma de convivència i organització política en el marc dels pobles i les ciutats, incorporar el discurs i la lògica dels drets humans en els programes d’actuació municipal, prestar assessorament als municipis per a la implantació de mecanismes de garantia per satisfer els drets de proximitat que enumera la Carta, oferir formació a les entitats locals pel desenvolupament de la Carta, ser un marc de debat i d’intercanvi d’experiències entre entitats o exercir com a interlocutor mallorquí amb la resta de xarxes o organismes de fora de Mallorca que tenguin entre els seus objectius els Drets Humans.

Rosselló també ha anunciat la commemoració del Dia Internacional per la Pau, el proper dilluns 21 setembre a les 19 hores a la Sala de Plens del Consell de Mallorca, a Palau Reial. S’aprofita aquesta commemoració per a fer una trobada de tots els ajuntaments de Mallorca i el Consell de Mallorca interessats en generar polítiques i projectes que garanteixin els drets humans de proximitat als ciutadans i ciutadanes dels seus municipis. Presidirà l’acte Francina Armengol, Presidenta Consell de Mallorca. A més, Miquel Rosselló, conseller de Cooperació Local, presentarà la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans de Mallorca, i Margalida Capellà, professora de la UIB vinculada a entitats pels drets humans, impartirà una ponència sobre la Carta Europea de Salvaguarda del Drets Humans a la Ciutat.

Share This