Si Nadal no dimiteix i el TSJB accepta el cas, ha de ser cessat ipso-facto  per part del President Antich

logo_euib_mini
La magistrada del jutjat nº 12 de Palma, Mª Carmen González, va sol·licitar ahir l’assumpció de competències del cas Can Domenge per part del Tribunarl Superior de Justícia de Balears (TSJB), mitjançant un escrit en el qual es considera que hi ha “indicis clars de criminalitat” en la implicació del diputat Bartomeu Vicens (ex-UM) i Miquel Nadal, conseller de Turisme i regidor de l’Ajuntament de Palma (UM), “per suposats delictes de prevaricació, falsedat i malversació de cabdals públics”. Es tracta, per a EU, d’una situació molt greu que mereix una resposta.

Per a EU, des del punt de vista ètic i jurídic, Nadal està amb una situació pitjor a la de Damià Nicolau, per a qui la fiscalia demanava presó  pel cas Son Oms. I Damià Nicolau ha dimitit, i era de la mateixa executiva del mateix partit que Miquel Nadal. En el cas de Nadal, és la jutgesa d’instrucció (!) la que assenyala els “indicis clars de criminalitat” en l’actuació del dirigent d’UM. Per tant, Nadal hauria de complir amb la seva paraula que se n’aniria si la cosa anava a més, sobretot quan el seu càrrec com a Conseller li atorga la condició d’aforat.

A més a més, des d’EU consideram que ja s’haurien d’haver assumit directament responsabilitats polítiques, i per això en demanam la dimissió, de tots els seus càrrecs de representació, al Govern i a l’Ajuntament, ja que pensam que les acusacions que pesen sobre Nadal i les conseqüències judicials que se’n deriven no són compatibles amb l’exercici de càrrecs de responsabilitat política. El Pacte, en la nostra opinió, ha estat  molt prudent fins a la data amb aquest tema, i amb l’auto de la jutgesa d’instrucció s’està depassant el límit d’allò tolerable.

Finalment Esquerra Unida ha declaratSi Nadal no dimiteix i el TSJB accepta el cas, ha de ser cessat ipso-facto  per part del President Antich- i així li exigirà la nostra força política-, ja que  el Govern de les Illes Balears del qual formam part no el pot representar una persona que independentment de la resolució, no assumeix cap mena de responsabilitat política”.

Share This