Una delegació d’IU federal encapçalada per Eberhard Grosske, Secretari de Política Municipal serà rebuda avui per la ministra d’Economia Elena Salgado per tractar i negociar les propostes d’EU en la matèria

091009_FOTO_IU_FINANCAMENT_LOCAL_MADRID_1Una delegació d’IU federal encapçalada per Eberhard Grosske, Secretari de Política Municipal serà rebuda avui per la ministra d’Economia Elena Salgado per tractar i negociar les propostes d’EU sobre la millora del finançament local. Ja que amb el nou sistema de finançament encara que es millori la capacitat pressupostària de les CCAA, els Ajuntaments segueixen administrant només entre un 10% i un 15% dels recursos.

L’encontre es produeix en el marc d’una campanya de la Secretaria Municipal d’IU federal on les diferents federacions de la formació d’esquerres acordaren presentar una moció sobre finançament local a tots els Ajuntaments on hi té representació a més de convocar una jornada de mobilització per avui, per tal d’exigir al Govern central que deixi de seguir considerant als Ajuntaments com institucions de tercera divisió. I més ara que en un context de crisi, els Ajuntaments juguen un paper fonamental en l’atenció als sectors socials més castigats des del punt de vista econòmic, social i laboral.

091009_FOTO_IU_FINANCAMENT_LOCAL_MADRID_2Cal recordar que el passat 1 d’octubre EUIB ja exposà en roda de premsa el model de moció per presentar als diferents ajuntaments, als governs autonòmics, grups parlamentaris i associacions municipals d’arreu de l’estat per tal de, entre d’altres mesures, exigir al Govern central que elabori de manera concertada amb la Federació estatal de municipis un nou model de finançament que garanteixi la suficiència financera dels Ajuntaments.

Com ha assenyalat Abril, coordinador d’EUIB al respecte ‘Per IU és imprescindible que amb caràcter immediat el Govern central afegeixi als Fons Especials d’inversió prevists un Fons General de 3000 milions destinat a finançar la creixent despesa corrent a la qual han de fer front els Ajuntaments’.

Per la seva part Eberhard Grosske ha afirmat‘ A pesar de que els Ajuntaments són els que reben major part de les demandes de la ciutadania  per fer front als seus problemes, segueixen essent l’administració pitjor finançada i aquesta situació és inadmissible en un context de crisi’.

Share This