Des d’EM-EU volem manifestar la nostra solidaritat amb el poble saharauí i el nostre total suport e l’eurodiputat Willy Meller que ha reclamat al govern espanyol “que restitueixi de manera ràpida la legalitat i faciliti la sortida immediata del país d’Aminatou Haidar”, l’activista saharuí  i defensora dels drets humans retinguda primer per la policia marroquí el divendres i després expulsada a Lanzarote.
Des d’IU s’ha criticat la forma de procedir de les autoritats espanyoles en aquest cas, ja que afegeix encara més irresponsabilitat als antecedents del govern de ZP en relació al conflicte del Sàhara, ja que el govern espanyol és copartícep de l’expulsió il•legal i de la permanència d’Aminatou Haidar al nostre país en contra de la seva voluntat. A Aminatou li va ser confiscat irregularment el seu passaport, i va ser traslladada contra la seva voluntat i sense documentació a un avió comercial a l’aeroport de Lanzarote, i amb això l’Estat espanyol hi té bona part de responsabilitat. A més a més, el govern marroquí reitera la seva política repressiva, ja que el mes passat varen ser detinguts set activistes, i això reflecteix una escalada en la política repressiva de Marroc sobre els activistes saharauís.
L’eurodiputat ha reclamat de la UE “mesures contundents per aturar aquesta onada de
repressió que pateixen els activistes de drets humans tant als territoris ocupats, com al Regne de Marroc, ja que “és una vergonya que la UE negocií un Estatut Avançat amb Marroc, mentre aquest país vulnera clarament els drets humans”. Per tant, des d’EU defensa que es suspengui aquest tracte preferencial mentre persisteixi la persecució política dels saharauís i Marroc no procedeixi a l’alliberament dels presos polítics.
Des d’Esquerra de Menorca – Esquerra Unida fem una crida a tota la ciutadania a que participi als actes que es puguin convocar de recolzament al poble saharauí.

Esquerra de Menorca – Esquerra Unida
Share This