PATRIMONI DE MATAS: CADA VEGADA MÉS PROVES

Els informes de la Guàrdia civil arran de la investigació sobre el patrimoni de Jaume Matas conclouen que l’expresident va pagar amb diners “en negre” bona part, si no la totalitat, de les obres del seu “palacete”. A més a més, els mateixos informes assenyalen que la propietat del “palacete” ja era efectiva molt abans que la família Matas-Areal no havia venut encara l’adossat ne el qual vivien a Cas Català.

És innegable doncs, al nostre parer, que l’augment de patrimoni de manera irregular de l’expresident i exlíder del PP es va produir “sí o sí”, i per això volem recordar al PP de les Illes Balears que deixin de “fer el ridícul” defensant l’actuació de Matas durant l’anterior legislatura. Per a EU, fets com la investigació del patrimoni de Matas, que al cap i a la fi expliquen l’interminable llista de casos de corrupció de l’anterior legislatura, allunyen la ciutadania de la política.

 

EL BLOC DIU NO ALS CONDHOTELS INSINUATS PER NADAL

 

Davant l’anunci ahir a Londres del Conseller de Turisme, Miquel Nadal, de la seva voluntat de reformar la Llei Generla Turística per regular la figura dels “condhotels”, des del Bloc es va respondre que “l’autorització dels condhotels podria suposar un risc de descapitalització dels hotels i podria implicar una transformació encoberta d’usos turístics en usos residencials, la qual cosa tendria no només efectes socials negatius (destrucció de llocs de feina), sinó també efectes econòmics d’ample abast (pas d’una economia turística productiva a una economia de caràcter especulatiu). Des del Bloc mantenen que no es poden alterar els usos turístics per permetre usos residencials de places hoteleres.

D’altra banda, des del Bloc es considera que en el debat sobre quin és el model turístic que li convé a la societat de les Illes Balears s’han de tenir en compte tots els actors socials i econòmics implicats. En aquest sentit, Barceló ha apuntat que “el BLOC sempre defensarà un model turístic sostenible i que sigui positiu per al conjunt del país. I, en qualsevol cas, el model ha de ser consensuat, entre d’altres, amb els sindicats, que ja han expressat les seves reticències a la figura dels condhotels”. A més a més, cal recordar que la regulació dels condhotels és una qüestió que no està inclosa en l’acord de Pacte signat el 2007, i per tant qualsevol decisió al respecte s’ha de prendre de manera consensuada, per tant Miquel Nadal només està donant la seva opinió personal.

 

EURODIPUTATS DEL GUE/NGL DENUNCIEN LA SIGNATURA DE L’ACORD UNIÓ EUROPEA-ISRAEL

Willy Meyer rebutjà, juntament amb altres diputats, la signatura d’un acord entre la Unió Europea i Israel que liberalitza el mercat dels productes agrícoles i pesquers.

Willy Meyer condemnà la signatura d’aquest acord que “insisteix en polítiques neoliberals” i que no farà més que agreujar l’actual crisi econòmica i social. No obstant això, el més greu d’aquest acord, segons denuncien els eurodiputats del GUE/NGL, és que s’ha signat amb un país que viola els drets fonamentals del poble palestí.

L’eurodiputat d’Esquerra Unida Willy Meyer critica la signatura d’un acord que implica el comerç de productes originats en els assentaments israelíans en territori palestí i que per tant constitueix una violació del dret internacional i dels drets humans.

Així mateix, els eurodiputats del GUE/NGL van expressar la seva total solidaritat amb el poble palestí i van recordar que Palestina té dret a construir un Estat lliure, independent i sobirà. També van exigir a Israel que compleixi les resolucions de les Nacions Unides i que acabi amb la seva política dapartheid.

 

CRIDA D’IU PER A LA REFUNDACIÓ DE L’ESQUERRA

(..) El neoliberalisme ha entrat en crisi. No ha mort i hi ha intents seriosos de recompondre’l. Però les seves receptes econòmiques, la seva influència ideológica i el seu model de civilitzación es troben a la defensiva.

Així s’obren noves oportunitats per a aquelles i aquells que creiem en una convivència més justa i solidària, en un model econòmic d’acord amb les necessitats de les persones i del medi ambient, en la possibilitat i en la necessitat d’una societat distinta. En alguns països aquesta situación està produint convergències esperançadores entre totes les famílies i sensibilitats del’Esquerra a Amèrica Llatina està obrint un nou cicle històric.

Són processos complexos en els que s’han d’abordar els desencontres del passat, els enfrontaments entre el reformisme i el anticapitalisme més explícit entre la cultura de la intervenció directa i les formes més institucionals de participació política. Però són processos que desperten esperances d’un món millor entre sectors amplis de la població

Ha arribat l’hora d’engegar aquest procés en el nostre país . A pesar de la fragmentació de l’Esquerra del desencantament i de la desmobilització social, el potencialdemocràtic de la nostra societat segueix essent enorme Sota la carcasa institucional i de la cultura política oficial, de la corrupció i la manipulació informativa, existeixen amplis espais en els quals la solidaritat, els valors de la justícia social, la igualtat de gènere, l’honestedat i la transparència segueixen essent innegociables.

Moltes persones d’aquest país creuen realment que és necessari construir un ordre social i econòmic més just, una civilització més pacífica i cooperativa en el planeta, un sistema de treball que dignifiqui a les persones i no les destrueixi. Persones que creuen que el col·lapse ambiental s’ha d’abordar d’una forma distinta a les que dicten l’interés la rendibilitat privades, que é possible construir una societat més igualitària entre homes i dones.En ells i elles batega la convicció que és necessari crear una societat distinta a la capitalista. (…)

El text que acabes de llegir és un extracte del document que trobaràs complet al següent enllaç http://www.izquierda-unida.es/doc/llamamiento_refundacion.pdf

 

AVUI, CONFERÈNCIA DE JOAN SUBIRATS A PALMA

En el marc de les activitats del Procés Constituent de l’esquerra alternativa i verda, avui horabaixa podeu gaudir a Palma, a la Casa de Cultura (c/Ramon Llull, 3), de la conferència de Joan Subirats, catedràtic de ciència política, sobre “El paper de l’esquerra en el segle XXI”.

A l’acte de debat també hi participaran Jordi Miralles (coordinador d’EUiA) i Jordi Guillot (vicepresident d’ICV).

L’objectiu de l’acte és reflexionar i debatre sobre el paper que ha de jugar l’esquerra alternativa en l’actual cicle històric, per incorporar la reflexió al procés constituent impulsat per EUIB, així com visibilitzar que el que es pretén al final del mateix és assolir un projecte polític ample de l’esquerra alternativa i ecologista.

 

LA CONFERÈNCIA EPISCOPAL AVISA:VOTAR LA LLEI D’IVE ÉS UNA HERETGIA

 

El secretari de la Conferència episcopal espanyola, Martínez Camino, va advertir ahir que qualsevol polític que voti o estigui a favor de la Llei d’interrupció voluntàrai de l’embaràs és no només un pecat, sinó una heretgia, i que “el que diguin els respectius partits no compta”.

Per a EU, es tracta d’una nova mostra del dogmatisme de l’actual cúpula de l’església catòlica, alineada de bell nou amb les posicions de la dreta. Per a EU, resulta estrany no haver sentit mai en paraules ni de Martínez Camino ni de Rouco Varela paraules condemnatòries ni de la corrupció, ni de les pràctiques abusives de molts empresaris damunt els seus treballadors i treballadores, sobre els acomiadaments, sobre el maltractament de les dones o les discriminacions que pateixen molts immigrants. Totes elles, segons la pròpia doctrina catòlica, haurien de ser fets reprovables, segons EU.

 

RAMONCÍN, CONTRA LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ

 

El cantatn i “exprogre” Ramoncín, alineat en els darrers anys amb les posicions de la SGAE, ha aconseguit que Youtube tanqui el canal de vídeo de la coneguda revista “El Jueves”.

El Jueves” havia penjat de Youtube alguns vídeos seguint la línia editorial d’aquesta publicació, de crítica social, que feien referència al cantant. Davant la denúncia interposada per Ramoncín, a tots ulls inconsistent, el canal de vídeos d’internet va decidir ahir suprimir els vídeos que fan referència al cantant.

Des d’”El Jueves” ja han anunciat que seguiran fent bromes sobre l’”artista” i que s’arriscaran a penjar un vídeo setmanal a Youtube, “a veure quant dura”. No és la primera vegada que el dret a la llibertat d’expressió de la revista és atacat, ja que fa dos anys l’Audiència nacional va llevar del mercat una edició de la mateix amb una portada del príncep Felip practicant el sexe.

 

ELS ESTATS UNITS RECOLZEN FINALMENT ELS COLPISTES A HONDURES

 

Obama ha caigut novament en les mans dels neocons i de Hillary Clinton, i finalment els Estats Units donaran suport oficialment a les eleccions convocades pel govern colpista d’Hondures. Aquesta posició és contrària, per a EU, de la resolució de Nacions Unides i la posició de la comunitat internacional majoritària, que reclamava el retorn de Zelaya com a condició necessària per al restabliment de l’ordre constitucional i democràtic.

Share This