EU: ESPERAM AMB ÀNSIA EL DECÀLEG DE VALORS CONTRA LA CORRUPCIÓ DE RAJOY

Davant l’anunci de Mariano Rajoy ahir, de presentar el PP com un partit “nacional, unit i net”, afirmació que ha d’anar “acompanyada” d’un decàleg de propostes i valors per, entre altes coses, lluitar contra la corrupció, des d’EU volem replicar que “l’esperam amb ànsia, sobretot si el comencen a aplicar als seus propis correligionaris”.

Des d’EU consideram que es tracta d’una proposta del tot electoralista, per la necessitat que té el PP, davant els nombrosos casos de corrupció en què hi ha involucrats dirigents seus, especialment a Balears i amb l’escàndol del “palacete” de Matas. A més a més, no es pot començar a defensar la “regeneració” que defensa Rajoy si el primer que fa en el seu discurs, segons EU, és dir que els que ataquen el PP per corrupció diuen mentides. Per no esmentar que el dit “decàleg” inclou una proposta de reforma laboral.

Cal recordar que avui compareix la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar, davant el Tribunal Superior de Justícia de Balears, com a imputada pel cas ‘Can Domenge’. El Consell Polític d’EU ja en va demanar la dimissió, i avui Munar haurà de donar explicacions davant el jutge en uns moments en què la judicatura disposa de més informació sobre aquest i altres casos relacionats, fruit dels escorcolls policials de les darreres setmanes, el darrer d’ells aquest divendres a Catalunya.

PREOCUPACIÓ PEL CREIXEMENT DEL “TOT INCLÒS” PREVIST PER A 2010

L’augment previst de l’anomenat “tot inclòs” (paquet turístic integrat a determinats hotels, en el qual s’inclouen tots els serveis i consums del turista) per a 2010 a Balears, de fins al 25% del total de les places hoteleres és, si més no, preocupant per a EU.

En la nostra opinió, un avenç tan significatiu del “tot inclòs” predetermina i configura el model turístic, que es reestructura per la voluntat dels grans hotelers i dels touroperadors, al marge del diàleg social i del que és més important: dels milers de treballadors i treballadores afectats per una crisi econòmica que s’ha saldat amb el tancament anticipat de molts hotels amb l’excusa de la crisi.

Per això, des d’EU consideram que és més urgent que mai la necessària intervenció pública en la gestió de la promoció turística i la creació d’un touroperador propi que vetlli pels interessos generals, i no només pels interessos del sector, que són molt més que els grans hotelers. Hi ha petits hotelers, treballadors i treballadores de l’hoteleria i dels serveis i negocis que envolten l’activitat turística… Un augment del “tot inclòs” pot tenir uns efectes perniciosos sobre els interessos i les perspectives de tots aquests col·lectius.

 

NOVA PROTESTA CONTRA LA CORRUPCIÓ DELS JOVES D’ESQUERRA UNIDA ‘A LA PRINCESA SE LI VEU EL BIGOTI’

Joves d’Esquerra Unida ha dut a terme avui matí una nova protesta davant la corrupció. Avui li tocava el torn a la Sra Munar…Que com ja sabeu, avui a les 10’00h declarava davant el TSJB.

Portaven impactants cartells de dimissió que canviaven la cuidada fesomia habitual de ‘La Princesa’ per oferir-nos un look més actual el de ‘Bigotes’…

I continuant amb l’agenda anticorrupció, demà dimarts 17 Joves d’Esquerra Unida es sumaran a una nova convocatòria ciutadana del personatge conegut com ‘cobrador del frac’, que es va donar a conèixer la setmana passada en un a protesta que va tenir lloc al Ple de l’Ajuntament de Palma. RECORDEU: Demà dimarts a les 18 hores cacerolada a les portes del Parlament!

Finalment dimecres Joves d’EU Illes convocarà una trobada a on el punt fort serà pluja d’idees sobre la corrupció. Tranquils, no han fet més que començar…

 

SOLIDARITAT AMB PEDRO BARBADILLO, DETINGUT DIVENDRES PER LA POLICIA MARROQUÍ

Des d’EU volem manifestar tota la nostra solidaritat amb el company periodista Pedro Barbadillo, que divendres va ser detingut juntament amb el reporter Pedro Guillén i l’activista saharahuí Aminatou Haidar, a la seva arribada a l’aeroport d’El Aaiun.

Els periodistes es disposaven a gravar un reportatge sobre la preocuupant situació del poble saharauí, i varen ser retinguts per més de set hores pressumptament per haver enregistrat imatges de l’aeroport d’El Aaiun que “afectaven a la seguretat”, mentre que Aminatou ho va ser per l’”amenaça” que suposen les seves posicions crítiques respecte a la monarquia marroquina i la defensa de la independència del Sàhara Occidental.

Per a EU, el govern espanyol no es pot desentendre del que passa al Sàhara i de l’incompliment sistemàtic dels drets humans per part de Marroc, i haurà de donar comptes d’això durant la presidència espanyola de la la UE. Des d’aquestes línies volem manifestar tota la nostra solidaritat amb Pedro Barbadillo, Pedro Guillén i Aminatou Haidar (que ha començat una vaga de fam avui a Lanzarote), així com amb el conjunt del poble Saharauí.

LA JUSTICIA ACORDA SOBRESEÏMENT DE LA SETENA QUERELLA DEL CONSTRUCTOR FRANCISCO HERNANDO CONTRA IU, DE NOU AQUESTA VEGADA CONTRA L’ALCALDE DE SESEÑA

El Jutjat d’ Instrucció núnero 2 d’Illescas (Toledo) ha acordat el sobreseïment d’una més de les querelles interposades pel constructor Francisco Hernando Contreras, més conegut com El Pocero, contra el batle de la localitat toledana de Seseña, Manuel Fuentes. En aquesta ocasió Hernando Contreras acusava falsament al càrrec públic d’Esquerra Unida de prevaricació i delicte mediambiental per aplicar estrictament la legislació urbanística i de medi ambient en el seu municipi.

Aquesta és la setena acció judicial contra IU que cau de les múltiples interposades pel polèmic constructor en els últims anys. En el referit directament a accions portades a terme contra Manuel Fuentes, només en els darrers cinc mesos El Poceroha vist com la Justicia deixava en evidència fins en tres ocasions la seva obsesiva persecució” contra el batle, tal com motivaven els seus advocats en l’escrit de petició de sobreseïment finalment estimat pel jutge.

Aquestes tres últimes querelles fallides del constructor que ha aixecat una macrourbanització en un socarral als afores del casc històric de Seseña pretenien en el seu conjunt que Fuentes fos successivament condemnat per delictes tan variats com prevaricació, estafa, contra la ordenació del territori o de caràcter mediambiental.

És per això pel que la defensa del batle alertava en la petició d’arxiu que ha valorat favorablement el Jutjat núnero 2 d’Illescas que la querella mancava de “fonament jurídic algun, tractant-se d’una nova denúncia presumptament falsa, tipificada en el article 456 del Codi Penal, emmarcada en l’estratègia de Francisco Hernando de acosament al batle querellat i de bloqueig dels serveis administratius del modest Ajuntament de Seseña.

 

EB: LA PROPOSTA DE DIÀLEG D’ETA ÉS UN AVANÇ SI S’ACOMPANYA DE FETS

Ja s’han començat a succeir reaccions davant la proposta d’ETA d’iniciar un procés de diàleg que conclogui amb la pau a Euskadi. Les forces polítiques majoritàries (PP i PSOE) ja han mostrat no sols el seu escepticisme, sinó el seu rebuig frontal a qualsevol intent de diàleg amb la banda terrorista.

Per la seva banda, el portaveu de la presidència d’Ezker Batua-Berdeak, Serafin Llamas, ha afirmat que la proposta pot suposar “un avenç important en el camí de cap a la pau i la normalització política sempre que aquesta proposta vagi acompanyada d’una aposta d’ETA per vies exclusivament polítiques i democràtiques”.

Segons Llamas, “és evident que la majoria de l’esquerra abertzale i la seva base social ha assumit que la violència ha tocat definitivament el seu final, i ara és ETA que ha d’arribar a la mateixa conclusió”.

CAP COMPROMÍS NI D’ESTATS UNITS NI DE XINA PER LLUITAR CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC

A la cimera APEC (Àsia-Pacífic) que va comptar ahir amb la presència del premi Nobel de la pau Barak Obama, no es va aconseguir cap compromís vinculant per a la lluita contra el canvi climàtic, ni per part dels Estats Units, ni de la Xina, les dues principals potències representades a l’encontre.

Els països ni tan sols varen voler ratificar l’esborrany de compromís de cara a la cimera de Copenhague contra el canvi climàtic, ja que consideren aquest compromís “poc realista”. No obstant, Xina, Japó i els Estats Units es varen posar fàcilment d’acord en una declaració política en la qual rebutgen qualsevol mena de “proteccionisme econòmic”.

Share This