EL BLOC ES QUEIXA PERQUÈ MUNAR UTILITZÀS EL PARLAMENT DESPRÉS DE LA SEVA COMPAREIXENÇA AL TSJB

El Bloc es va queixar ahir formalment pel fet que la presidenta del Parlament, Mª Antònia Munar, utilitzàs no sols el cotxe oficial per anar a declarar al TSJB, sinó que a més a més es convocàs la premsa per fer declaracions sobre aquesta compareixença a la institució.

Per al EU, com ja vàrem assenyalar ahir, s’hauria de preservar la màxima institució democràtica de les Illes d’aquestes qüestions, ja que d’altra manera són totes les forces polítiques les que es posen en entredit amb l’actuació de Munar, que hauria d’haver diferenciat la seva presència institucional amb seva declaració com a imputada.

L’IMAS I CORT INVERTEIXEN 290.000 EUROS EN MESURES ANTICRISI PER ALS SERVEIS SOCIALS DE PALMA

El conveni s’inclou en el marc del protocol general de col·laboració per a l’elaboració d’un Pla Municipal de Serveis Socials signat el passat setembre

El Conseller de Benestar Social del Consell de Mallorca i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Jaume Garau, i el Tinent de Batle i Regidor de Benestar Social, Participació i Cultura de l’Ajuntament de Palma, Eberhard Grosske, signen un conveni de col·laboració, mitjançant el qual ambdues institucions es comprometen a invertir 290.685,94€ per a l’execució d’un paquet de mesures anticrisi al consistori palmesà. D’aquesta quantitat l’IMAS aportarà 261.617,35 € i Cort els 29.068,59 € restants.

La signatura d’aquest conveni específic entre les dues administracions s’emmarca dins el protocol general de col·laboració per a l’elaboració del Pla Municipal de Serveis Socials de Palma, formalitzat el passat setembre.

Aquest protocol respon a la voluntat de l’IMAS d’integrar totes les actuacions que el Consell, les entitats i les institucions duen a terme a Palma, amb la finalitat d’ajudar els col·lectius més vulnerables, de la mateixa manera que s’ha fet a la pràctica totalitat dels municipis de l’Illa.

En aquest sentit, tant l’IMAS com l’ajuntament de Palma consideren convenient establir acords de col·laboració mútua que permetin millorar i proporcionar més eficàcia al desenvolupament de les seves funcions i que incideixi positivament en el benestar dels ciutadans de Palma.

En concret, aquests quasi 290.000 € s’han d’adreçar en la seva totalitat a ajudes directes a beneficiaris de Serveis Socials en el marc dels següents eixos: Pagaments de lloguers o hipoteques ;Compra de productes bàsics; Beques per participació a cursos de formació/capacitació o itineraris no becats ; Pagament de mesures de conciliació de la vida laboral i familiar.

IU I ICV VOLEN FORÇAR DEBAT SOBRE EL LÍMIT DELS BONUS ALS BANQUERS

IU i ICV-EUiA han registrat al Congrés dels Diputats una proposició no de llei que cerca limitar la retribució variable o bonus dels alts executius de les empreses i de les entitats financeres, condicionant-les als resultats positius de la companyia i a objectius no només financers, sinó també ambientals i socials.

El text de la iniciativa recorda que la Comissió Europea ja va reclamar limitar aquests bonus de directius i consellers per evitar que aquests puguin cobrar incentius en funció de la presentació al mercat d´uns determinats resultats, que posteriorment es tornen a calcular, i en els que es passa de tenir beneficis a registrar pèrdues. Els diputats d´IU i d´ICV-EUiA demanen garanties perquè la retribució variable premiï els resultats a llarg termini, així, com que s´aconsegueixi el grau més alt de transparència en relació a les remuneracions dels alts executius. D´aquesta manera es planteja donar més poder a les juntes generals d´accionistes per fixar l´estructura de remuneració dels executius.

AMINATOU HAIDAR, ACUSADA D’ALTERAR L’ORDRE PÚBLIC

Aena va denunciar l’altre dia Aminatou Haidar per alterar l’ordre públic a l’aeroport de Lanzarote, i ha estat citada a declarar avui al respecte. La denúncia, cursada per la Guàrdia civil, fa referència a la negativa d’Aminatou i altres activistes a abandonar les instal·lacions aeroportuàries, després que el cap de setmana la defensora dels drets del poble saharauí iniciàs una acció de protesta a l’aeroport de Lanzarote.

Per la seva banda, IU ha presentat al Congrés una iniciativa perquè el govern central expliqui el cúmul d’irregularitats comeses amb Aminatou Haidar. Entre altres qüestions, Llamazares interroga l’executiu sobre: “Perquè les autoritats espanyoles varen vulnerar la legalitat vigent en autoritzar l’entrada a Espanya d’Aminatou Haidar sense passaport, amb una simple tarja de residència temporal?”, o “Perquè les autoritats espanyoles es neguen a deixar-la tornar a El Aaiún (Sàhara Occidental) amb la mateixa documentació amb la qual va entrar a Espanya?”.

A un altre apartat de la iniciativa s’exigeix aclararir també el paper jugat per les autoritats de Marroc i Espanya i si “hi va haver coordinació entre el govern espanyol i les aurotitats marroquís per possibilitar l’admissió en territori espanyol d’aquesta persona, que ni tan sols havia estat objecte d’una ordre d’expulsió per part de Marroc? Es va produir algun contacte telefònic o d’altra mena entre les autoritats espanyoles i marroquís sobre aquest propòsit, entre el 13 i el 15 de novembre de 2009? Quin va ser el contingut d’aquestes converses?”.

EL MINISTRE D’INDÚSTRIA ES DÓNA DE BAIXA DE GREENPEACE

El Ministre d’Indústria s’ha donat de baixa de l’organització ecologista Greenpeace, de la qual n’era soci d’ençà de 1991. Una actitud que des d’EU ens sembla coherent, ja que el mateix president de l’entitat, López d’Uralde, ha assenyalat que Greenpeace és un col·lectiu amb un clar component antinuclear, mentre que la política del Ministre d’Indústria ha destacat per la seva defensa de l’energia nuclear.

Cal recordar que el Ministre va defensar la continuïtat de la central nuclear de Garoña, quan des d’EU demanàvem un calendari de tancament, i que des del govern central s’ha fet més bé poca cosa per lluitar contra el canvi climàtic, quan som le país de la UE amb la taxa més alta d’emissions de CO2.

COMISSIÓ EUROPEA SENSE PERSPECTIVA DE GÈNERE

Les dones dels diferents grups de la cambra parlamentària europea es varen plantar ahir davant la proposta inicial de composició de la nova Comissió Europea presentada per Durao Barroso, que només contemplava 4 dones d’un total de 27 persones que componen el màxim òrgan de govern de la Unió.

Fins a la data, menys d’ un terç de la Comissió eren dones (8 de 27). La portuguesa Ilda Figuereido, repersentant del grup de l’Esquerra Unitària, ha assegurat que la reducció del nombre de comisàries al nou executiu constitueix una “mala senyal” perquè “la discriminació de les dones continua a la UE”. Eurodiputades de tots els grups han protestat enèrgicament i han anunciat accions de pressió conjuntes, entre d’altres votar el contra d’aquesta proposta de composició de la Comissió si no hi ha canvis que corregeixin la representació en favor de l’equitat de gènere.

ELS PALESTINS ESTUDIEN LA PROCLAMACIÓ UNILATERALD’UN ESTAT PROPI

Els palestins están considerant la possibilitat d’acudir al Consell de Seguretat de l’ONU perquè doni suport la proclamació unilateral d’un Estat propi, en vista de la falta d’avanços en el procés de pau del Pròxim Orient, va dir el seu cap negociador Saeb Erekat a l’emissora militar israelí.

Els palestins s’adreçaran a l’organisme amb l’objectiu de proclamar el seu propi Estat en les fronteres de 1967, amb Jerusalén Est com a capital. “No creiem que a Israel li interessi realment una solució de dos Estats”, va dir Erekat. I els palestins ja están farts de la tàctica de retard israelí.

El ministre de Defensa hebreu, Ehud Barak, va dir per la seva banda durant la reunió setmanal del gabinet de govern, que una solució de dos Estats podría assolir-se només mitjançant negociacions. Israel té un interés estratégic en una normativa de pau amb els palestins. “Sense un acord de pau existeix la possibilitat que creixi el suport (internacional) per a la proclamació unilateral d’un Estat palestí”, advertí. “Des de fa 18 anys diem al nostre poble que només podrán assolir-se resultats amb negociacions de pau, però ja han passat 18 anys i no ha pasta res”, va dir per la seva banda Erekat a l’emissora.

Israel continúa ocupant el territori palestí i segueix construint assentaments. Altre alt funcionari palestí, Jibril Rajoub, va dir el pasta diumenge a la ràdio israelí que una declaració unilateral no sería una “solució pràctica”, però que l’arraconament dels palestins en un cantó podría obligar-los a donar aquest pas. Els palestins exigeixen com condició per a noves negociacions un cessament complet de la construcció d’assentaments en els territoris palestins.

Share This