CONDE PUMPIDO NO VA VEURE “DADES” PER CONTINUAR LA INVESTIGACIÓ DE MATAS

El Fiscal General de l’Estat va reconèixer ahir al Congrés dels Diputats que el cas de Jaume Matas és l’únic que ha ordenat “aturar” en el seu mandat, dels més de 400 casos de corrupció oberts arreu de l’Estat. Una decisió, doncs, que ens ratifica en les crítiques que des d’EU vàrem fer en el seu moment, ja que l’argument donat ahir per Conde Pumpido de què “no va veure dades per continuar la investigació” contrasta amb els informes que ja existien en el seu dia tant de la Guàrdia Civil com de l’Agència Tributària, que assenyalaven que hi havia una diferència evident entre els ingressos oficials de la família Matas-Areal i el seu augment patrimonial real.

A aquells informes i les diligències rescatades per la Fiscalia Anticorrupció de Balears (a qui volem reconèixer de bell nou l’excel·lent feina que està desenvolupant amb els pocs mitjans amb què compta), ara es sumen els peritatges i noves evidències després dels escorcolls al “Palacete” de Matas fa unes setmanes. Des d’EU insistim en què és necessari que s’esclareixin fins a les seves darreres conseqüències aquests fets, i recordam al PP que està oferint a Matas un “tracte de favor” en relació al que ha estat la seva actuació davant fets semblants d’altres militants implicats en casos de pressumpta corrupció, com l’exgerent del CDEIB, Antònia Ordinas, a qui varen suspendre de militància.

EL PP INTENTA IMPOSAR EL JURAMENT LA REI A LA PRESA DE POSSESSIÓ DELS CONSELLERS/RES DELS CONSELLS

Mentre ahir la FAES decidia atorgar al Rei Joan Carles amb el premi “llibertat” pel paper pressumptament conciliador jugat pel monarca durant la transició, els del PP al Parlament ahir es barallaven amb els membres del Pacte, en el seu intent d’imposar el jurament al Rei en la presa de possessió dels consellers i conselleres dels Consells Insulars.

L’enfrontament es produí en el marc de la comissió parlamentària que debat la futura Llei electoral dels Consells, en la qual els partits del Pacte rebutjaren l’esmena del PP, per la qual cosa han estat acusats de “despreciar la monarquia”.

La fórmula acordada finalment no inclou al·lusions ni al Rei ni a la Constitució, sinó al deure de complir amb les obligacions que es deriven del càrrec públic que s’ocupa, una fórmula que des d’EU ens sembla correcta i que no converteix la presa de possessió en una cerimònia que suposi la primera passa d’una cerimònia de divorci amb la ciutadania.

 

AMINATOU HAIDAR, EN CADIRA DE RODES

L’activista saharauí Aminatou Haidar, que continua amb la seva vaga de fam a l’aeroport de Lanzarote, es desplaça des d’ahir en cadira de rodes, per l’empitjorament de les seves condicions físiques. El Front Polisari va exigir ahir al govern espanyol que faciliti el retorn d’Aminatou al seu país, ja que va ser expulsada contra la seva voluntat i el seu passaport retingut per les aurotitats marroquís. El Ministre d’Exteriors s’ha compromès a abordar aquesta qüestió aquests dies amb el seu homònim marroquí.

OPEL/GENERAL MOTORS I LES CONTRADICCIONS D’UN CAPITALISME EN CRISI

Opel és, d’ençà de fa anys, la filial de General Motors a Europa i té, entre altres, plantes a l’Estat Espanyol, com la de Figueruelas. L’empresa matriu és General Motors, intervinguda de manera directa pel govern d’Obama fa uns mesos per evitar-ne els acomiadaments massius. Aquesta intervenció ha convertit el govern federal dels EUA en accionista directa de General Motors i, per tant, d’Opel.

No obstant, ahir el president Obama va advertir que a pesar de la responsabilitat directa del govern nord-americà sobre la companyia, no volen ser accionistes “actius”, i que no té perquè “ficar-se” amb el que GM faci amb els doblers públics dels nord-americans fora del seu territori (…).

És el que en podríem dir intervenció sel·lectiva (o interessada) i, si voleu, solidaritat copartimentada (o inexistent): no es pot ser solidari amb els treballadors i treballadores dels Estats Units i deixar tirats els d’Europa. I a tot això, es plantejarà mai el govern espanyol, socialista, qualque mena d’intervenció a Opel per aturar un expedient de regulació que afectarà a més de 7.000 famílies?

OPERACIÓ “WHITE CHRISTMAS” A ITÀLIA

Segons informa el diari La Reppublica, al municipi de Coccaglio, a la regió de Brescia, governat per la dreta (Lliga-Nord + PDL), s’ha posat en funcionament l’operació anomenada “White Christmas” (Nadal Blanc), per fer neta la ciutat d’extracomunitaris de cara a les properes festes nadalenques.

El nom de l’operació es va determinar justament perquè l’operació finalitzarà el 25 de desembre, i perquè com explica el mateix regidor de seguretat de Coccaglio, “Nadal no és la festa de l’acollida, sinó de la tradició cristiana, de la nostra identitat”. Així, l’Ajuntament té previst implicar-se directament directament en qüestions d’estrangeria i seguretat, gràcies a un decret aprovat per Berlusconi que dóna poders als batles en aquesta matèria.

Així, funcionaris municipals toquen a les portes de les cases de tota persona resident al poble de qui es sospiti que té els “papers” caducats, per així certificar-ne la seva situació irregular i procedir a la seva expulsió.

Share This