EU PRESENTA AL CONGRÉS DELS DIPUTATS UNA PROPOSTA PER A LA MILLORA DE LA PROTECCIÓ LABORAL DELS TREBALLADORS FIXOS DISCONTINUS

51.000 ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears es veurien beneficiats de la iniciativa

EU presenta al Congrés dels diputats una proposta per a la millora de la protecció laboral dels treballadors fixos discontinus, d’aprovar-se 51.000 ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears es veurien beneficiats de la iniciativa.

El contracte de treball fixo-discontinu és una eina contractual que s’adapta a una part important de la realitat productiva de l’Estat espanyol i que hauria de proporcionar una certa estabilitat en les activitats econòmiques de caràcter estacional.

A determinades Comunitats Autònomes, per la seva especialització productiva, el treball fixo-discontinu s’ha convertit en un element estructural dels seus mercats laborals. En el cas de la nostra comunitat, a Illes Balears el nombre de treballadors fixos-discontinus s’aproxima al 14% del total de la població asalariada, unes 51.000 persones.

Per Esquerra Unida la crisi econòmica està fracturant la dinàmica de combinar temps de treball amb que per atur; dinàmica que permetia que aquesta modalitat contractual fos una solució a la temporalitat i precarietat en l’ocupació. La fractura es produeix perquè cada vegada és major el nombre de treballadors fixos-discontinus que no aconsegueix treballar els 180 dies de la temporada i, per tant no accedeix a les prestacions per atur contributives i assistencials’.

En aquest sentit, David abril, Coordinador d’EUIB ha assenyalat el següent ‘ D’altra banda, la política en matèria de turisme del Govern, consistent en impulsar la reconversió de les zones turísiques madures, pot provocar, mentre es realitzen i maduren les inversions de reconversió, que determinades activitats redueixin el temps anual d’activitat econòmica. Per això es fa necessari flexibilitzar la normativa d’accés a les prestacions per atur per al col·lectiu de fixos discontinus que, per la seva dimensió al conjunt de l’estat espanyol, generaría un cost econòmic perfectament assumible’.

Aquesta iniciativa va ser presentada el passat divendres en una reunió mantinguda entre Esquerra Unida i el sindicat CCOO a la qual assistiren el Coordinador d’EU, David Abril i la Secretaria general de CCOO Katiana Vicens i Rafael Borràs, secretari de Polítiques d’Ocupació de CCOO.

Com va assenyalar Katiana Vicens’Cal recordar que el sindicat CCOO ve reivindicant públicament la millora de les prestacions d’atur d’aquest col·lectiu, que a Balears es concentra al sector turístic, afectant a uns 50.000 treballadors davant l’espectacular augment dels fixos discontinus en un context de destrucció d’ocupació’

Finalment la secretaria general de CCOO, Katiana Vicens agraí l’interés i celeritat demostrades per Esquerra Unida i informà de que tenen previst reunions amb tots els partits on exploraran la seva posició davant la proposta presentada per Esquerra Unida al Congrés.

D’aprovar-se aquesta mesura es faria efectiva amb caràcter retroactiu des del primer de març de 2009, ja que considerant el caràcter estacional de les activitats econòmiques on es concentra el treball fix discontinu, l’actual temporada turística a Balears ha estat més curta i més dura que anys anteriors deixant més desprotegits que mai a molts treballadors i treballadores de la nostra comunitat.

LES INFORMACIONS SOBRE ELS COMPTES DE MATAS, “UN AUTÈNTIC ESCÀNDOL” PER A EU

Per a EU, els extractes dels moviments bancaris de Jaume Matas donats a conèixer ahir són “un autèntic escàndol”, ja que l’única explicació que hi ha al fet que l’expresident no manejàs diners en metàl·lic és que els manejava en negre.

Segons el coordinador d’EU, David Abril, “davant això, si el Fiscal General no hi ha veure “dades significatives” en la investigació que va tancar és evidentment perquè va fer la vista grossa”, ja que aquesta qüestió dels extractes es suma a als informes de la Benemèrita i l’Agència Tributària que indiquen clarament que el patrimoni de la família Matas-Areal no es corresponia amb el seu nivell d’ingressos.

EL CONGRÉS REBUTJA PETICIÓ D’IU DE COMPAREIXENÇA DE LA VICEPRESIDENTA PER EXPLICAR EL NOMENAMENT DEL DIRECTOR DE RTVE

El portaveu parlamentari d’IU, Gaspar Llamazares, ha expressat el seu total rebut per les maniobres del govern central per evitar que la vicepresidenta Mª Teresa Fernández de la Vega comparegui al Congrés per explicar les vertaderes raons del relleu produït a la presidència de la corporació de RTVE.

La Mesa del Congrés ha comunitat la decisió, propiciada pel grup socialista, per rebutjar la petició de compareixença registrada per IU, perquè s’explicassin els motius reals de la substituciód e l’anterior president de l’ens públic de radiotelevisió, i l’elecció pactada personal i bilateralment per Zapaterio i Rajoy, per substituir-lo per l’exministre d’UCD Alberto Oliart.

Gaspar ha ironitzat: “si el nom del nou responsable de RTVE el pacten de forma particular Zapatero i Rajoy, sense informar la resta de grups polítics i botant-se els procediments parlamentaris que tant va costar aconseguir i dels quals tant va fardar el president a l’anterior legislatura, i ara argumenten que això és “matèria aliena a la competència del govern”, potser el que ens diuen és que demanem a Rajoy per sebre què és el que ha passat”.

GUANTÁNAMO, CONTRA LA LEGALITAT INTERNACIONAL I ELS DRETS HUMANS

El tancament de la presó de Guantànamo, l’excusa dels Estats Units d’Amèrica per tancar persones sospitoses de terrorisme d’ençà de 2001, sense judici ni investigació prèvia, ignorant la legalitat internacional i la protecció dels drets humans, no pot esperar més.

Ahir mateix, dos homes d’origen algerià, que han passat set anys a la polèmica presó, i que l’any passat varen ser retornats a Algèria per ser jutjats, han estat absolts, ja que no s’ha pogut demostrar en absolut que tenguessin cap mena de vinculació amb el terrorisme.

Mentre, la promesa d’Obama de tancar Guantànamo prorroga el seu compliment, mentre més de 200 persones romanen preses sense proves ni judici a la vista. Com va dir el president nord-americà Benjamin Franklin, qui és capaç de renunciar a la llibertat en nom de la seguretat, no és mereixedor ni de la llibertat, ni devla seguretat.

Posted: 2009-11-23 05:23:10


Share This