logo_euib_mini*Àrea de la dona d’EUIB

Esquerra Unida Illes Balears aquest 25 de novembre, Dia internacional contra la violència
envers les dones, vol expressar el seu rebuig contra la violència masclista i reafrmar el seu
compromís de treballar per l’eradicació d’aquesta xacra social que afecta, encara avui en dia,
moltes dones d’arreu del món.

La violència masclista és una greu vulneració dels drets humans -tal i com ho va proclamar La
Conferència de Drets Humans de Viena el 1993-, que té les seves arrels en una estructuració
social desigual en les relacions entre home i dona.

La violència contra les dones pot prendre moltes formes més enllà de la física. Pot ser també
psicològica, sexual, econòmica, i es produeix en molts àmbits i espais, més enllà del de la parella,com en els àmbits laboral, social, cultural i comunitari.

EUIB creu necessari incrementar esforços en la prevenció de la violència masclista, sobretot entre els adolescents, amb campanyes com les que ja està fent el Govern Balear, però també avançant en la coeducació a les escoles, l’eliminació de les imatges sexistes en el mitjans de comunicació i en aconseguir la igualtat real entre homes i dones en el món laboral.

Per a EUIB, una societat on persisteix la violència masclista envers les dones no és una societat plenament democràtica. Per tant cal realitzar canvis socials que equilibrin les relacions de poder entre homes i dones. Volem construir una societat mes igualitària i justa en què el fet de ser dona no comporti cap tipus de discriminació.

Des d’EUIB volem encoratjar als homes i dones de la nostra comunitat a participar activament assistint a la CONCENTRACIÓ convocada per la Plataforma per la Igualtat (de la qual EU n’és membre), demà 25 de novembre, a les 20 hores, al Passeig des Born (Plaça de Joan Carles I).

DONES I HOMES D’ESQUERRA UNIDA ILLES BALEARS SEMPRE EN PEU D’IGUALTAT!

Share This