La Presidència interinsular d’EUIB (òrgan executiu) es va reunir ahir horabaixa, per analitzar la situació política a les Illes Balears i aprovar el pla d’acció de la formació per als propers mesos.

241109_MAS_ABRILEntre altres qüestions, des d’EU s’abordaran en els propers dies i setmanes diferents campanyes de treball, destacant-ne la campanya “Alternatives d’esquerres a la crisi” (que es concretarà amb debats, tertúlies i actes públics sobre la crisi econòmica”, des d’una perspectiva d’esquerres”), així com la campanya “pels drets i la ciutadania”, que entre altres qüestions informarà dels efectes nefasts que la Llei d’Estrangeria que s’acaba d’aprovar tindrà per a la convivència.

També es desenvoluparan campanyes per donar a conèixer les propostes que en clau d’esquerres hem promogut a les institucions (com la Llei de Serveis Socials ) i es dinamitzarà la celebració d’una cimera alternativa per la pau i la justícia, paral·lela a la Cimera de Ministres de Defensa de la UE prevista per al febrer a Mallorca.

En la roda de premsa celebrada avui matí, David Abril i Emylse Mas, Coordinador general i  Secretària d’Organització respectivament han demanat, com a representants de la direcció d’EU, la màxima implicació de la militància i l’entorn al Procés Constituent de l’esquerra alternativa i verda, com una oportunitat històrica per reforçar l’espai polític que volem representar.

Pel que fa al seguiment de la Resolució davant la corrupció i la situació del Pacte aprovada pel Consell polític del dia 24 d’octubre,  s’han valorat positivament les accions desplegades fins a la data (reunions amb els socis de coalició i amb el PSIB, posicionaments públics, proposta del BLOC de modificació del reglament del Parlament), i s’han concretat noves accions institucionals que es desplegaran en els propers dies sempre cercant els marcs unitaris del Bloc i Eivissa pel Canvi, amb l’objectiu de què “els corruptes se’n vagin de les institucions”.

Entre altres qüestions, també s’ha anunciat una conferència de l’ex-fiscal anticorrupció, Jiménez-Villarejo, per al proper mes de desembre. Des d’Esquerra Unida valorem, no obstant, com un fet molt negatiu que a hores d’ara, no s’hagi pres cap decisió ni per part de Miquel Nadal, ni d’UM, ni del President Antich, que és qui té, en darrera instància la potestat de cesar-lo. És per això que des d’esquerra Unida mantindrem la nostra estratègia de pressió.

Finalment, des de la direcció d’EU s’ha donat la benvinguda al sorgiment del corrent “EsquerraXXI”, ja que enriqueix la pluralitat d’idees existent al si de la nostra força política, i que quedarà confirmat a la propera reunió del Consell Polític Interinsular, tal i com marquen els Estatuts d’EUIB.  A més a més, la Presidència ha celebrat que el manifest fundacional d’aquest nou corrent refermi algunes de les idees-força aprovades de manera majoritària la VII Assemblea d’EUIB, com ara l’aposta per les aliances unitàries de l’esquerra i l’impuls al procés constituent de l’esquerra alternativa i verda.

De fet, el coordinador David Abril ha recordat que de moment, EU és l’única força del Bloc que ja ha manifestat i reitera la seva voluntat de reeditar la coalició, i ha afirmat que “hem de constatar que si ja hi hagués claretat sobre aquesta reedició per part dels companys de les altres forces polítiques (PSM, ERC, EV), el Bloc es situaria amb més força davant la realitat política que tenim, però també dins el Pacte i les diferents negociacions i acords”.

Share This